Stečajna uprava KAP-a raspisala oglas za prodaju imovine podgoričke fabrike

Stečajna uprava Kombinata aluminijuma raspisala je danas oglas za prodaju imovine podgoričke fabrike u stečaju, čija je procijenjena vrijednost 10,24 miliona eura.

U oglasu za prikupljanje ponuda za kupovinu imovine navodi se da procijenjena vrijednost nije minimalno prihvatljiva, niti je obavezujuća ili opredjeljujuća za ponuđača prilikom određivanja visine ponuđene kupoprodajne cijene.

Predmet prodaje je nepokretna imovina KAP-a koju obuhvataju nepokretnosti odnosno katastarske parcele upisane u katastarskim opštinama Botun, Dajbabe i Cijevna.

Zainteresovani su dužni da do 27. aprila do 12 sati dostave pisanu ponudu, čije će se otvaranje obaviti 4. maja u devet sati u Privrednom sudu u Podgorici.

Prodaja imovine se obavlja javnim prikupljanjem ponuda, a imovina se prodaje u viđenom stanju, bez garancija kupcu i prava kupca na naknadni prigovor o reklamaciji. Takođe, stečajni upravnik ne odgovora za nedostatke na imovini koju kupac utvrdi nakon obavljene kupoprodaje.

Pravo podnošenja pisanih ponuda imaju pojedinci, preduzeća i drugi subjekti koji mogu biti nosioci prava i obaveza i po pozitivnim propisima Crne Gore imaju pravo kupovine predmetnih nepokretnosti.

Zainteresovani koji podnesu ponudu za kupovinu ukupne imovine dužni su da uplate depozit u iznosu od deset odsto od procijenjene vrijednosti imovine, odnosno iznos od 1,02 miliona EUR.

Kupac je dužan da u roku od 30 dana od proglašenja zaključi ugovor o kupoprodaji. Stečajni upravnik će bez odlaganja, najkasnije u roku od dva dana od proglašenja kupca, vratiti položeni depozit svakom ponuđaču čija ponuda ne bude prihvaćena.

Zainteresovani, uz prethodnu najavu, mogu razgledati imovinu stečajnog dužnika i imati neposredan uvid u listove nepokretnosti i popisne liste, svakog radnog dana od osam do 14 sati.

Check Also

Nakon kupovine Sberbank u Srbiji, Miodrag Kostić povećava udio u Addiko banci

Iako je kontinuirana kriza u posljednje tri godine mnoge stajala zatvaranja firmi, nema sumnje da …

Leave a Reply

Your email address will not be published.