Otvoren Palmon bay, s pola miliona eura u pripremu sezone

Dodajte komentar

Hotel Palmon Bay u Igalu je, nakon petomjesečne zimske pauze, ponovo otvoren tokom vikenda, a u novu radnu godinu, kako su kazali njegovi predstavnici, ulazi s dobrom posjetom od 250 gostiju, inoviranom ponudom i kapacitetima i novim upravljačkim kadrom.

Zimski period menadžment hotela iskoristio je za dodatno uređenje i popravke u sobama, ali i za aktiviranje nove, polivalentne sale na kupalištu, prenosi Radio Jadran.

Predsjednik Odbora direktora kompanije, Božidar Draganić, rekao je da je Hotelsko turističko preduzeće (HTP) Primorje hotels & restaurants, pored do sada uloženih 13 miliona EUR u rekonstrukciju, uložilo dodatnih pola miliona EUR samo tokom ove zime.

“Fokusirali smo se ove zime na osposobljavanje multifunkcionalne sale na kupalištu. Ona će moći da se koristi za svadbe, proslave, razne događaje, kongrese i seminare. Samo za potrebe njene rekonstrukcije i prilagođavanje potrebama tržišta uloženo je između 300 hiljada EUR i 350 hiljada EUR”, saopštio je Draganić.

Osim toga, urađene su neophodne korekcije u sobama i zajedničkim prostorijama, vrijedne oko 200 hiljada EUR.

Draganić je naveo da očekuje da bi, ukoliko vremenski uslovi dozvole, bazen na kupalištu trebalo da bude otvoren početkom aprila.

Osim njemačkih, u hotelu će se do sezone smjenjivati i domaći turisti, ali i oni iz zemalja regiona – Srbije, Bosne i Hercegovine, kao i gosti sa ruskog tržišta.

U novu sezonu hotel Palmon Bay kreće sa novim upravljačkim kadrom, pa će umjesto dosadašnje direktorice, Jelene Đurašković, novi operativni menadžer biti Bojan Ilić.

Narednih dana konzorcijum HLT Fond i kompanija Primorje trebalo bi da oformi cijenu za otkup akcija manjinskih akcionara Centra Igalo.

“Radimo procjene, prikupljamo finansijska sredstva, ali ne zavisi sve od nas. Dosta zavisi od finansijskog tržišta i uslova koje nudi, ali nadam se da ćemo u roku koji smo zacrtali izaći sa nekom ponudom”, rekao je Draganić.

Manjinski akcionari ranije su kazali da ne isključuju mogućnost protesta i blokade hotela ukoliko se sa menadžmentom Primorja ne postigne dogovor oko cijene akcija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *