Jeftiniji ADSL i pozivi u fiksnoj mreži Telekoma

Dodajte komentar

Cijene poziva iz fiksne mreže i pretplate ADSL paketa Crnogorskog Telekoma biće niže od 1. maja, odlučila je Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost EKIP.

U rješenju koje je juče donijelo ovo regulatorno tijelo, precizira se da će cijene poziva u zemlji ka drugim fiksnim mrežama biti niže za 40 odsto, ka mobilnim mrežama 10 odsto, koliko i cijene poziva ka mobilnim i fiksnim mrežama u drugoj, trećoj i četvrtoj međunarodnoj zoni.

“Na osnovu rješenja Agencije, maloprodajne cijene Telekoma biće niže za 10 odsto za sve ADSL pakete, pa će cijena mjesečne pretplata bez PDV-a iznositi od 7,98 do 18,09 eura”, navodi se u rješenju. Uz to, biće snižene veleprodajne cijene pristupu internetu za 8,1 odsto.

“Time se obezbjeđuju povoljniji uslovi da i drugi operatori pružaju uslugu pristupa internetu preko infrastrukture Telekoma”, dodaju u EKIP-u.

Rješenjima su snižene cijene poziva unutar fiksne mreže za 19 odsto, kao i cijena poziva između drugih mreža mobilnih operatora za 20 odsto, što treba da utiče na smanjenje maloprodajnih cijena poziva.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *