Pet savjeta za kupovinu jeftinijih avio-karata

Dodajte komentar

Putnici koji ne mare mnogo za sezonu ljetnjih odmora, već svoja putovnja uglavnom planiraju van sezone, lakše dolaze do jefnijih karata za putovnaje kao i jeftnijeg smještaja na željenoj destinaciji.

Oni drugi, koji svoje ljetovanje planiraju baš u sezoni, često nisu takve “sreće” ili su unaprijed spremni da podnesu trošak svog ljetnjeg odmora.

Ipak, i u sezoni je moguće naći jeftinije avionske karte, ako se malo potrudite, piše Travel and Leisure.

Stručnjaci, koji se prodajom avio-karata bave posredstvom interneta, daju pet savjeta za njihovu povoljniju nabavku ovoga ljeta:

1. Izaberite jeftinije vrijeme za putovanje

Razmišljajte o graničnim periodima sezone, a to su kraj maja i prve nedjelje juna, kao i druga polovina avgusta.

2. Rezervišite karte unaprijed

Optimalan rok za rezervaciju bi bio najkasnije tri nedjelje pred putovnje.

3. Ako znate datum boravka…

Ako vam je tačan datum i period boravka poznat mnogo ranije, najbolje vrijeme da počnete da tražite kartu za željeni let je 160 dana prije puta. Što je prije pronađete, uštedjećete prilično više novca.

4. Birajte manje popularne aerodrome

Letovi koji povezuju manje popularne aerodrome, možda oduzimaju nešto više vremena da dođete do željenje destinacije, ali vam definitivno mogu uštedjeti značajne sume novca.

5. Letite radnim danima

Kompanije nemaju isti broj letova svim danima u nedjelji. Mnogima je sreda najmanje popularan dan za letjenje, a ujedno i dan kada karte mogu biti značajno jeftinije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *