Pejović vratio zemljište i uzeo mjenicu od 6,98 miliona

Dodajte komentar

Stečajna uprava Kombinata aluminijuma (KAP) vratila je vlasniku Uniproma Veselinu Pejoviću mjenicu koju je dao kao sredstvo plaćanja kupoprodajne cijene podgoričke fabrike u iznosu od 6,98 miliona eura, u zamjenu za dio zemljišta KAP-a, potvrđeno je Dnevnim novinama u Privrednom sudu.

Povraćaj mjenice i više parcela površine 233.103 kvadrata preciziran je aneksom Ugovora o prodaji imovine KAP-a u stečaju, koji su Pejović i stečajni upravnik Veselin Perišić zaključili pred notarom 15. marta.

“Ugovorne strane su se saglasile da prodavac vrati kupcu mjenicu koja mu je data kao sredstvo plaćanja, na ime isplate kupoprodajne cijene u iznosu od 6.980.000 eura, uz obavezu kupca da prenese imovinska prava na prodavca za dio imovine koja je bila predmet osnovnog ugovora o prodaji imovine, u ukupnoj površini od 233.103 kvadrata”, saopšteno je u Privrednom sudu.

Aneks je zaključen jer stečajna uprava KAP-a ni nakon isteka ugovorenog roka Pejoviću nije mogla da preda ovo zemljište bez tereta i ograničenja, u skladu sa potpisanim ugovorom. Njegovo zaključivanje su u stečajnoj upravi ocijenili kao najbolji interes za stečajnog dužnika, sve povjerioce i kupca.

“Imajući u vidu da je komisija Uprave za nekretnine 15. januara procijenila vrijednost imovine koja je predmet aneksa na iznos od 10.243.170 eura, stečajna uprava je ocijenila da se zaključenjem aneksa ne nanosi šteta stečajnom dužniku i povjeriocima, već se stečajna masa uvećava, što je u skladu sa načelom ekonomičnosti stečajnog postupka”, istakli su u Privrednom sudu, dodajući da je zaključivanjem ovog aneksa Ugovor o prodaji imovine KAP-a u potpunosti izvršen.

(Dnevne novine)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *