Digitalna fabrika: MeetUp sa Vladanom Rakonjcem – Analize finansijskih tržišta

2 komentara

Dinamika i predvidjanje kretanja na finansijskjim tržištima može se analizirati raznim alatima.

Eliotovi talasi i Fibonačijevi nivoi, jedni su od tih alata, čiji se postulati uspješno primjenjuju u analizi raznih tržišta. O tome će na MeetUp-u u Mtel digitalnoj fabrici govoriti Vladan Rakonjac, koji se ovim analizama bavi 12 godina.

MeetUp počinje u 18 časova, u utorak 27. marta. Ulaz je slobodan.

Rakonjac će govoriti i o prirodi talasa, njihovoj aplikaciji na najlikvidnijim svjetskim tržištima i praktičnoj upotrebi, a to iskustvo je stekao prvo kao trejder u Erste banci, a zatim kao istraživač tržišta u Societe Generale banci Montenegro.

Na MeetUp-u ćete, osim bazičnih karakteristika talasa i Fibo nivoa, čuti više o njihovoj praktičnoj primjeni, na konkretnim primjerima iz svijeta trejdinga najlikvidnijih berzanskih roba i pozadini kretanja koja su vidljiva na grafovima. Drugim riječima, pomenuta analiza bavi se brojanjem impulsivnih i korektivnih talasa, pa dodjite da brojimo.

Ralph Nelson Elliott i Leonardo Fibonacee, vjekovima su već, inspiracija raznih istraživača i njihova saznanja o prirodi brojeva i talasa, našla su u poslednjih desetak godina u vrlo intenzivnoj upotrebi kao tehničko pomagalo u analizi tržišta i psihologiji trejdovanja uopšte. Dakle, to su dva imena, koja se na Wall Streetu, najčešće izgovaraju.

Vladan Rakonjac je radno iskustvo u finansijskom sektoru započeo kao savjetnik za klijente, a zatim kao branch manager, da bi nakon toga počeo da radi kao trejder na finansijskim tržištiama u Opportunity i Erste banci. To će nepovratno uticati na činjenicu da Vladan na svijet oko sebe gleda kao na grafove. Posljednjih 12 godina svakodnevno se bavi primjenom Eliotovih talasa i Fibonačijevih nizova u analizi tržišta, a već sedam godina na poslovima analize tržišta i bankoosiguranja radi u Societe Generale banci Montenegro. Boravio je na stručnim usavršavanjima u Atlanti i West Palm Beach-u (USA) i Parizu. Polovinom aprila tekuće godine, iz štampe će izaći njegova knjiga “Medju krivuljama” koja u formi ekonomskog romana obradjuje primjenu Eliotovih talasa u analizi tržišta i to će biti prva knjiga na našem jeziku koja obradjuje navedenu tematiku.

Podijeli ovaj članak
2 Komentara
  • Poenta grafikona jeste da se poveze sa politickim i ekonomskim dogadjajima u svetu.

    Ako znamo da kljuc za berzu drzi FED onda je jednostavnije razumeti
    ponasanje berze od 15. avgusta 1971. godine do nove smene Chairperson
    februara 2019. godine.

    Americki politicki dogadjaji i ponasenja FED-s su kljuc
    za razumevanje proslosti, sadasnjosti i buducnosti.

    To nije vezano ni za kakve talase, astronomiju (postoji i ta verzija)
    vec za USA.

    Treba poznavati americku istoriju, ekonomiju i politiku.

  • Cestitam g-dine Rakonjac!
    Odlican bankar i veoma cenjena osoba. U vreme njegovog mandata bio jedan od kljucnih ljudi koji su promenili poslovanje Societe Generale Podgorica i uneli promene koje godinama unazad obezbeđuju uspesno poslovanje banke, ali su prevejani menadzeri preuzeli rukovodeca mesta i sve predstavili kao svoj uspeh i ubedili Paris, organe banke i javnost u svoj scenario kako bi godinama zahvaljujuci vestim mahinacijama ostvarivali nezasluzena mesecna primanja i povlastice. Sve ovo je poznato u bankarskim regionalnim krugovima, ali ne i neobavestenoj javnosti koja gotovo uvek nema pojma o unutrasnjim desavanjima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *