Vrijednost kriptovaluta za 22. mart 2018.

Dodajte komentar

Performanse vrijednosti bitcoin-a (BTC), najdominantnije kriptovalute na globalnom tržištu, bile su sve samo ne predvidive ove nedjelje nakon što je novčić prošle noći prešao barijeru od 9.000 dolara. Vrijednost bitcoina je u padu od početka mjeseca, što je dovelo do toga da u dva navrata padne na najniži nivo sa ispod 8.000 dolara, uključujući i prošli vikenda. Ranije prošle nedjelje vrijednost BTC-a su pale nakon što je Google objavio da će na svojim platformama zabraniti kriptovalute i inicijalnu ponudu za kovanice (ICO), piše Express.

Još uvjek je rano da se utvrdi da li će bitcoin i druge kriptovalute moći da održe trenutni zamah u predstojećim nedjeljama. Bitcoin jeste skočio u posljednjih nekoliko dana, ali to je tek oporavak od pada vrijednosti koji se dogodio sredinom marta. Prije dvije nedjelje, vrijednost bitcoin-a porasla je na 11.600 dolara, a kriptovaluta je i dalje 2.600 dolara daleko od dostizanja mjesečnog najvišeg nivoa.

Danaas je bitcoin na platformi Coindeska vrijedio 8,651.58 dolara.

Snažne performanse bitcoin-a i drugih velikih kriptovaluta kao što su ethereum i cardano dovele su do toga da cijelo tržište povrati gubitke od ranije ovog mjeseca, pošto je vrijednost tržišta kriptovaluta porasla sa 280 milijardi na 350 milijardi dolara u samo 48 sati. Eter se popeo iznad ključnog nivoa otpora prema američkom dolaru. ETH će se vjerovatno povećati dalje prema sljedećim preprekama od 600 dolara i 610 dolara. Posljednjih dva dana bilo je uglavnom pozitivno jer se ETH popeo iznad nekoliko ključnih nivoa otpora. Najnoviji prelazak otpora bio je 550 dolara, što je raskrčilo put za dalje dobitke, piše Ethnews.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *