Iran Air uvodi avio liniju Beograd Teheran

Dodajte komentar

Iran Air je potvrdio da za liniju između Teherana i Beograda vlada ogromno interesovanje i da se ne isključuju nove linije.

Iran Air je na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ održao konferenciju za medije povodom uspostavljanja redovnog saobraćaja između Teherana i Beograda.

Na ovoj liniji, koja je obnovljena poslije 30 godina, leteće avioni Airbus A320 iranskog nacionalnog avio-prevoznika, dva puta nedjeljno. Zbog velikog interesovanja putnika za novu liniju, najavljena je mogućnost uvođenja dodatnih letova, posebno u vrijeme važnih iranskih praznika, a nije isključena i mogućnost povezivanja Beograda sa drugim iranskim gradovima.

Zamjenik menadžera operacija Iran Air-a, Abbas Ahadian Moghdam, je govoreći na konferenciji za medije, naglasio da se nada da će i srpska aviokompanija Air Serbia uspostaviti letove ka Iranu, i naveo da postoji mogućnost da to budu letovi ka Isfahanu i Širazu.

Novinarima se obratio i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, koji je istakao porast broja iranskih turista u Srbiji čemu treba zahvaliti bezviznom režimu između dvije zemlje, koji se ne smije dovesti u pitanje. Ljajić vjeruje da Beograd može da postane centralno mjesto za iranske poslovne ljude i investicije.

Karte za ove letove su rasporodate sve do juna, što je, prema riječima ministra Ljajića, najbolji pokazatelj da je Srbija spremna za dolazak iranskih turista. On očekuje da će uspostavljanjem direktne avio veze između dvije zemlje, broj turista značajno rasti.

Generalni menadžer Iran Air-a za Tursku i Grčku, koji je prisustvovao konferenciji je za sajt Aviatica izjavio da će prodaja karata biti moguća i u Srbiji i to preko sajta ove kompanije, ali uskoro i preko globalnih rezervacionih sistema.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *