Crna Gora domaćin prve regionalne konferencije o preduzetništvu u turizmu

Dodajte komentar

Regionalna konferencija o preuzetništvu u turizmu Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, pod pokroviteljstvom Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, u partnerstvu sa Ambasadom Crne Gore u Beogradu i Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore, uz podršku kompanije Visa, biće održana u hotelu Palas u Petrovcu, Crnoj Gori, od 21. do 23. marta 2018. godine.

Konferencija će okupiti oko sto preduzetnika iz oblasti turizma iz regiona, kao i prestavnike vlada Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, resornih ministarstava i drugih državnih institucija, predstavnike nacionalnih i lokalnih turističkih organizacija i udruženja, finansijskih institucija, nevladinog sektora i medija.

Značaj konferencije potvrđuje i najava učešća ministara koji će otvoriti ovaj događaj: Pavle Radulović, ministar turizma u Vladi Crne Gore, Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i saobraćaja u Vladi Tuzlanskog kantona, Vladimir Đorđević, generalni direktor kompanije VISA.

Ovo će biti idealna prilika za sve preduzetnike u turizmu da se predstave budućim partnerima i saradnicima, mogućnost da ostvare nove poslovne saradnje, ali i predstave eventualne novine u svom budućem radu.

Imajući u vidu da je turizam u zemljama regiona važan privredni činilac i faktor povezivanja, cilj Кonferencije je da okupi privatne kompanije i preduzetnike koji će kroz panele, radionice i dvodnevno druženje imati priliku da se upoznaju sa savremenim trendovima u turističkoj industriji, da razmene kontakte i mišljenja i uspostave nove poslovne dogovore.

“Namjera nam je da sagledamo aktuelno stanje, mogućnosti, primere dobre prakse, izazove, načine finansiranja i poslovanja na tržištu, kao i predloge za unapređenje turizma u državama učesnicima. U okviru pratećih programa konferencije, preduzetnici će biti u mogućnosti da prođu besplatnu edukaciju iz domena razvoja preduzetničkih vještina”, najavljuju organizatori.

Značaj projekta prepoznali su predstavnici izvršne vlasti i institucija, među kojima su pre svih Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i Ambasada Crne Gore u Beogradu, koji su i domaćini konferencije, kao i predstavnici vlada Crne Gore, Srbije i Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine, čiji će predstavnici uzeti učešće u događaju. Posebno ističemo dvogodišnju podršku projektu kompanije Visa.

Organizatori Konferencije su organizacije Centar Spektar, Jelek i Korak dalje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *