iPhoneova Siri dolazi na Dane komunikacija

Appleova aplikacija koja funkcioniše na principu vješta;ke inteligencije učinila je glas Susan Bečnet mega popularnim i svijetu poznatom kao Siri. Ove godine Siri ćemo uživo slušati na festivalu u Rovinju gdje dolazi uz podršku Hrvatske turističke zajednice

Ime Susan Bennet nije globalno poznato, ali zato njen glas, ili kako bi ona rekla alter ego Siri – jeste. Glas Susan Bennet poznajemo kao Siri koja se svijetu obraća iz aplikacije iPhonea, a ove godine slušaćemo je i na Danima komunikacija uz podršku Hrvatske turističke zajednice.

“Veoma mi je drago što imamo priliku u Hrvatsku dovesti predavača svjetskog glasa. Osim što će njeno predavanje dodatno obogatiti ovaj festival koji dokazano utiče na način na koji percipiramo proizvode i usluge u svim sektorima, pa tako i u turizmu, siguran sam da će njen boravak u Hrvatskoj biti izvrsna prilika za dodatnu promociju naše zemlje kao atraktivne turističke destinacije”, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Appleova Siri, inteligentni je lični asistent, jedna od prvih aplikacija koje funkcionišu po principu vještačke inteligencije koja postaje sve prisutnija u društvu pa tako i u marketinškoj industriji.

Direktorica Dana komunikacija i direktorica programa festivala, Dunja Ivana Ballon izjavila je: “Ove godine dovodimo velika imena s velikim idejama. Siri tj. Susan Bennett, s nama će podijeliti kako je postala jedan od najpopularnijih glasova na svijetu. Njen ponekad odrješit i provokativan glas svima je poznat, a milioni ljudi svakodnevno je traže za savjet. Ona je još jedan u nizu predavača koje dovodimo na Dane komunikacija kojima želimo da inspirišemo posjetioce festivala. Sudeći prema dosadašnjim prijavama ponovo ćemo oboriti rekorde, jer već u ovom trenutku imamo više prijava nego što smo prošle, rekordne godine sveukupno imali posjetilaca.

Na predavanju “Accidentally Famous” u Rovinju, Susan će govoriti o tome kako je potpuno slučajno postala  mega popularna Siri. Otkriće nam par nepoznatih detalja o Appleovoj aplikaciji Siri i VoiceOver poslovanju te će iz ličnog iskustva govoriti koliko je to uticao na njen život i budućnost.

Uz Siri, Susan smo mogli čuti i u uspješnim filmovima poput Mission Impossible 4 ili animiranog filma The Lego Batman Movie, a ujedno je radila kao Voice Artist na brojnim kampanjama.

Check Also

Bivši direktor Makedonskog Telekoma uvodi Telekom Srbije na makedonsko tržište

Bivši operativni direktor Makedonskog Telekoma Goran Trajanovski imenovan je za direktora novoosnovane podružnice Telekoma Srbija, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *