Salon vina počinje u petak u hotelu Hilton

Manifestacija Monte Vino, koju organizuju Nacionalno udruženje sommeliera i Vinska akademija pod pokroviteljstvom Nacionalne turističke organizacije (NTO), počeće u petak u hotelu Hilton.

Na ovogodišnjem Salonu vina, koji traje dva dana, predstaviće se vinarije iz 15 zemalja.

Posjetioci će, kako je saopšteno iz NTO, imati priliku da degustiraju ukuse ukupno – 565 vinskih etiketa, 35 najprestižnijih svjetskih destilerija će ponuditi degustaciju 121 zasebnog ukusa svojih najboljih proizvoda.

„Biće organizovana i četiri reprezentativna Master Classa, te četiri vinske radionice, na kojima će se probati vina iz probirnih berbi, uz vertikalne degustacije, koje će pratiti renomirani svjetski predavači“, rekli su iz NTO.

Najbolji sommelieri i enolozi iz čitavog svijeta – eminentne vinske sudije, doajeni vinske kulture Evrope biće u žiriju koji će ocjenjivati crnogorska vina, a njihovo prisustvo salonu svakako daje dodatnu vrijednost.

Salon je, kako se dodaje, konceptualno podijeljen na glavni i prateći program, objedinjujući degustacije vina i hrane, radionice, predavanja, promocije i poslovne susrete.

„Na ovogodišnjem Salonu vina biće upriličen dvodnevni zabavno muzički program kao i niz zanimljivih sadržaja zabavnog karaktera a svih povezanih sa vinskom tematikom“, rekli su iz NTO.

Salon vina Monte Vino je već izdvojen kao jedan od najvećih vinskih događaja u regionu, a svakako je najveći i najekskluzivniji događaj te vrste u Crnoj Gori.

„Već tradicionalno Montevino posjećuje veliki broj poznatih ličnosti iz svijeta diplomatije, umjetnosti, gastronomije, hotelijerstva i biznisa iz cijelog regiona i zemalja izlagača, takođe interesantnih za medije“, zaključuje se u saopštenju.

Check Also

Boeing pronašao prvog kupca za avion 737 Max otkako ih je morao sve prizemljiti

Nakon što je Boeing morao prizemljiti sve svoje modele aviona 737 Max zbog porasta sumnje …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *