8 stvari koje možete (i 8 koje ne možete) uraditi sa milijardu dolara

Dodajte komentar

Možda mislite da bi, dok sjedite kod kuće u donjem vešu, milijardu dolara moglo kupiti sve što sanjate. Ovdje smo da vam srušimo takve snove. Naravno, možete kupiti puno stvari sa tolikim novcem, ali pitanje je možete li baš sve kupiti?

U nastavku je popis stvari koje možete i ne možete kupiti sa netaknutih milijardu dolara.

Nešto što ne možete uraditii sa milijardu dolara:

Pronaći ljubav. I u hitovima The Beatles-a: Blackstreet, Ralph Tresvant, Club Nouveau, K-Ci, Young Dre i Tamar Braxton, nailazimo na ovu konstataciju da “novac ne može kupiti ljubav”. Novac može kupiti samo materijalne stvari. Ljubav, sreću, besmrtnost – nećete naći u milijardama dolara.

Nešto što možete uraditi sa milijardu dolara:

200.000.000 Egg McMuffin obroka. Sada kada McDonald's ima u ponudi doručak tokom cijelog dana možete sebi da kupite npr. svaki Egg McMuffin u cijeloj Sjevernoj Americi. Za one koji žele da umiru polako i bolno zbog ekstremnog nivoa holesterola, ovaj plan je za vas.

Nešto što ne možete uraditi sa milijardu dolara:

Kupiti Clippers-e. U 2014. godini, Steve Balmer iz Microsoft-a kupio je Los Angeles Clippers-e za 2 milijarde dolara, što znači da bi sa vaših milijardu dolara mogli kupiti samo polovinu Clippers-a. Nažalost, vaša polovina uključuje samo Brandon Bass i sve atletske terapeute.

Nešto što možete uraditi sa milijardu dolara:

Kupiti cijeli NHL? Ok, možda ne čitav NHL, ali možete kupiti Carolina Hurricanes 4 puta. Nažalost, iako to znači da imate 4 Jeff Skinner-a, takođe imate i 4 Lee Stempniak-a. Srećom, za vas, Nev York Rangers-i su vrijedni više od milijardu dolara, što znači da su van vašeg cjenovnog raspona, i da vam neće svaka sezona plejofa lomiti srce.

Nešto što možete uraditi sa milijardu dolara:

Ne morate plaćati poreze. Pored svih poreskih olakšica koje biste dobili za milijardera i vjerovatno neku značajnu poziciju u multinacionalnoj investicionoj firmi ili korporaciji, vrlo vjerovatno biste imali tonu novca i u nekoj offshore banci za koju vlada ne zna, u Švajcarskoj ili na Kajmanskim ostrvima.

Nešto što možete uraditi sa milijardu dolara:

Zamijenite svoj novac za 361 milijardi dolara Zimbabvea. Najbogatija osoba u Zimbabveu je Strive Masiyiwa, sa procijenjenom neto vriednošću od samo 829 miliona dolara, tako da biste mogli da imate čast da budete najbogatija osoba u Zimbabveu.

Nešto što ne možete uraditi sa milijardu dolara:

Odštampati tih milijardu dolara. Ili usuditi se pitati Američki trezor da to uradi za vas.

Nešto što možete uraditi sa milijardu dolara:

Spaliti tih milijardu dolara. Ako vam se slučajno desi da dobijete odobrenje za štampanje tih  novčanica, zaista možete učiniti ljude ljutim tako što ćete ih sve spaliti. Vidite, neki ljudi stvarno samo žele da gledaju kako svijet gori. E upravo to bi mogao biti ti!

Ako se ipak, stvarno nađete u situaciji da imate milijardu dolara, molimo vas da budete odgovorni u vezi sa tim. Nemojte kupiti cijelu zemlju Zimbabve ili grupu sportskih klubova ili pokušati pronaći ljubav u klubu.

Budite odgovorni, kupujte i jedite toliko Egg McMuffin-a da vaše srce stane i umrete kao legenda.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *