Za izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica, mostova i garaža u ovoj godini 13.330.500 eura

Dodajte komentar

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice je, za izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica, mostova i garaža u ovoj godini predvidjela je 13.330.500 eura, navodi se u Programu rada Agencije za 2018. godinu, koji će se naći pred odbornicima u Skupštini Glavnog grada 16. marta.

U Programu se navodi da se radovi koji su u toku i ugovoreni radovi odnose na izgradnju saobraćajnice (veza Hercegovačke i Njegoševe ulice), u zahvatu DUP-a “Nova Varoš – kvart F”, nastavak rekonstrukcije Ulice Iva Andrića, rekonstrukciju Ulice Miladina Popovića, I faza, rekonstrukciju puta Golubovci – Mataguži, I faza, rekonstrukciju puta Golubovci – Mataguži, II faza, rekonstrukciju Ulice Braće Zlatičanin, izgradnju fekalne kanalizacije u ulicama Aleksandra Puškina, Georgi Dmitrova i VI Crnogorske brigade u zahvatu DUP-a “Konik-Sanacioni plan”, izgradnju vodovoda i fekalne kanalizacije u Ulici Đečevića u zahvatu DUP-a “Drač-Putnički terminal”…

Planirani radovi su, prema Programu rada, rekonstrukcija ulica Vojisavljevića, I faza, Zmaj Jovine ulice, I faza (od Bulevara Josipa Broza Tita do Ulice Cara Lazara), dijela Ulice Rista Stijovića, Vuka Karadžića, dijela Ulice VIII Crnogorske brigade (kod OŠ “Božidar Vuković Podgoričanin”),  zatim ulica Ivana Vujoševića,  Dušana Milutinovića, I faza, Ludvika Kube, I faza, od Ulice Ivana Crnojevića ka Ulici Iva Andrića u dužini od 750 m, Vaka Đurovića, od skretanja ka gimanziji “Slobodan Škerović” do Ulice II Crnogorskog bataljona. Planirana je I izgradnja svjetlosne signalizacije na raskrsnici ulica Vojvode Ilije Plamenca i Iva Vizina, rekonstrukcija raskrsnice Skopske ulice, Ulice Đule Jovanova, Sarajevske ulice i Ulice Carev laz i rekonstrukcija mosta preko Savinog potoka, rekonstrukcija raskrsnice bulevara Džordža Vašingtona, Svetog Petra Cetinjskog i Mihaila Lalića, rekonstrukcija raskrsnice ulica dr Ljubomira Rašovića i dr Vukašina Markovića, rekonstrukcija raskrsnice ulica II Crnogorskog bataljona, Vaka Đurovića i Gavra Vukovića i rekonstrukcija – proširenje Ulice II Crnogorskog bataljona.

U Progamu se za ovu godinu planira i izgradnja mosta kod OŠ “21. Maj” na Draču sa prilaznim saobraćajnicama mostu, izvođenje radova na sanaciji potpornog zida na šetalištu Skaline, izvođenje radova na sanaciji klizišta u Gornjoj Vrbici – Kuči, sanacija puta i nasipa u mjestu Treskavac, sanacija klizišta u Opasanici, MZ Lijeva Rijeka, izgradnja i rekonstrukcija puteva u mjesnim zajednicama na gradskom području Glavnog grada, izgradnja fekalne kanalizacije na kraku Dalmatinske ulice u zahvatu DUP-a “Momišići B” , izgradnja vodovoda u Ulici Marka Martinovića u zahvatu DUP-a “Donja Gorica“, izgradnja biciklističkih staza – koridor 4, izgradnja javne rasvjete na više lokacija u Glavnom gradu po osnovu obaveza komunalnog opremanja, izgradnja javne rasvjete u Ulici vojvode Ilije Plamenca i dijelu Ulice 27.marta, od raskrsnice sa Ulicom 8.marta do raskrsnice na kraju zgrade G8. izrada tabli sa nazivima ulica i brojeva i njihova ugradnja.

Što se tiče garaža, planirama je izgradnja garaže na UP VIII7 u zahvatu DUP-a „PC Kruševac, zona B“, zatiom garaže na urbanističkoj parceli G3 u Bloku VII u zahvatu DUP-a “1. Maj”, kao i garaže za potrebe gradskog pozorišta u zahvatu DUP-a “Drač-Nova Varoš”, I faza.

U Programu rada Agencije se navodi da je u planu I izgradnja svjetlosne signalizacije na raskrsnici magistralnog puta Podgorica – Golubovci i Ulice Mihaila Petrovića, kao ina raskrsnici magistralnog puta Podgorica – Golubovci i lokalnog puta u mjestu Cijevna u GO Golubovci.  Planirane su i saobraćajnice od puta Golubovci – Mataguži do lokacije buduće srednje škole u GO Golubovci kao i pored objekta Opštine u GO Golubovci.  Programom je predviđena I rekonstrukcija raskrsnice magistralnog puta Tuzi – Božaj, lokalnog puta Tuzi – Golubovci i nekategorisanog puta u Tuzima, kao I izgradnja mosta preko rijeke Cijevne u Dinoši, GO Tuzi.

Analitika

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *