Ukrajina plijeni imovinu Gasproma

Dodajte komentar

Ukrajinske vlasti počele su da plijene imovinu koja pripada Gaspromu zbog toga što ruska kompanija ne poštuje odluke Arbitražnog suda u Stokholmu.

“Ukrajinska Vlada je, u skladu s aktuelnim okolnostima, pokrenula akciju s ciljem da se od Gasproma naplati izrečena kazna”, navodi se u saopštenju ukrajinske Vlade i dodaje da je taj potez u skladu s odlukom suda u Stokholmu.

Ukrajinski premijer, Vladimir Grojsman, poručio je da stav Kijeva u sporu s Gaspromom mora biti “čvršći i konzistentniji”.

“Gasprom mora poštovati presudu Arbitražnog suda i postupiti u skladu sa zahtjevima ukrajinskog antimonopolskog regulatora i odlukama ukrajinskih sudova”, rekao je Grojsman.

Iz Gasproma je ranije saopšteno da je Naftogasu vraćena uplata za martovske isporuke gasa i da one neće biti ni realizovane zbog nedosljednosti u aneksu sporazuma s postojećim ugovorom.

Ranije je Arbitražni sud u Stokholmu presudio da će Gasprom morati da isplati Naftogasu 2,56 milijardi dolara kompenzacije, jer nije isporučio dogovorene količine gasa za tranzit.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *