Fantastična nova opcija stiže na sve Android i iPhone telefone

Dodajte komentar

Google Lens je vizuelni pretraživač, odnosno alat koji analizira sve što se prikazuje na kameri i, u zavisnosti od onoga što je prikazano, preuzima određene radnje.

Google Lens jedna je od zanimljivijih i korisnih Google-ovih opcija, koja je bazirana na vještačkoj inteligenciji. Ona je do sada bila rezervisana samo za Google-ove Pixel telefone, ali su ove nedelje objavili kako Lens postaje dostupan na svim Androidima, ali i na Apple-ovom iPhone-u.

Ako fotografisete građevine i znamenitosti, zahvaljujući Google Lensu na ekranu vašeg telefona prikazaće se dodatne informacije o njima, ako snimate cvijet, ova aplikacija će pokazati potencijalno ime cvijeta i odmah korisnika obavestiti gdje se nalazi najbliža cvjećara, snimite li psa, prepoznaće rasu, a ako snimite vizit kartu, podaci sa nje (ime i prezime, telefonski broj, adresa i slično) će se automatski sačuvati u kontakte. Još jedna zgodna mogućnost ovog alata jeste i povezivanje sa WiFi-jem očitavanjem lozinke sa rutera.

Google Lens će biti moguće koristiti samo putem aplikacije Google Photo na Androidu i na iPhone te je prvo potrebno nadograditi Google Photo na posljednju verziju na Androidima, dok korisnici Apple-ovih mobilnih uređaja moraju još malo da sačekaju jer ova opcija neće biti dostupna odmah, već stiže uskoro.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *