Zagrebački sud “odmrznuo” imovinu najbogatijeg čovjeka na balkanu

Dodajte komentar

Zagrebački sud potvrdio je žalbu dugogodišnjeg predsjednika Agrokora Ivice Todorića i ostalih 14 osumnjičenika u aferi Agrokor u pogledu protivljenja privremenom zamrzavanju imovine.

Istražni sudija moraće ponovo da odlučuje o zahtjevu vanredne uprave koncerna za privremeno zamrzavanje imovine osumnjičenih.

Vanredna uprava grupa, na čelu s bivšim vanrednim povjerenikom Antom Ramljakom, prošle godine je zatražila zamrzavanje imovine 15 optuženih u aferi Agrokor kako bi se osigurala naplata štete koja je nastala tokom Todorićeveg vođenja koncerna. Osumnjičeni su optužene za finansijske malverzacije kojima je Agrokor grupa oštećena za najmanje 1,6 milijardi kuna (213 miliona eura), izvijestio je Dnevnik.

Istražni sudija je krajem decembra prošle godine, osumnjičenima blokirao račune u bankama i zamrznuo njihove dionice i obveznice, te zabranio prodaju ili opterećenje njihovih nekretnina u Hrvatskoj. Prije toga, u novembru prošle godine, blokirana je imovina Ivice Todorića koji u Londonu čeka odluku britanskog suda o izručenju Hrvatskoj.

Senat Županijskog suda u Zagrebu u utorak je objavio da je odluka o zamrzavanju imovine osumnjičenog dovela do bitne povrede krivičnog postupka i da se predmet vraća istražnom sudiji na ponovno razmatranje. Između ostalog, objasnili su da je samo Ivica Todorić osumnjičen za pridobijanje prave koristi, ali ne i ostali osumnjičeni.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *