Societe Generale umjesto kupovine osmomartovskih poklona novčana sredstva donirala u humanitarne svrhe

Dodajte komentar

Societe Generale banka Montenegro i ove godine je umjesto kupovine osmomartovskih poklona novčana sredstva donirala u humanitarne svrhe. U banci je kao i ranijih godina organizovano glasanje svih žena zaposlenih u banci, a donacija je odlukom njihovih glasova uplaćena organizaciji “DOM NADE” koja pomaže maloljetnim majkama koje su iz različitih razloga odbačene od svoje matične porodice.

Mlade djevojke, koje su zbog trudnoće i porođaja odbačene od primarne porodice i koje često trpe nasilje, svoje utočište mogu pronaći u prihvatilištu NVO “Dom nade” koja je jedina organizacija ove vrste na teritoriji Crne Gore i koja se bavi problemima neudatih majki s djecom.

Donacija, u vrijednosti od 2.000 eura, pomoći će NVO “Dom nade” da poboljša uslove u prihvatilištu za mlade majke kojima često osim smještaja nedostaju i obuća i odjeća, kao i pravna i psihološka pomoć, iako se u prihvatilištu svesrdno trude da im sve to obezbijede.

Uz veliki trud volontera ove organizacije većina djevojaka koje su boravile u prihvatilištu ipak nije ostavila svoje dijete u dom, već su se vratile u biološke porodice, nastavile prekinuta školovanja, završile fakultete, zaposlile se ili se kasnije udale za biološke očeve svoje djece, i nastavile sa porodičnim i društvenim angažovanjem.

“Nadamo se da će i ova donacija banke doprinijeti srećnom ishodu i budućih sličnih životnih situacija. Societe Generale banka Montenegro će i u narednim godinama nastaviti da Međunarodni Dan žena obilježava donacijom i društveno odgovornim aktivnostima kojima nastoji da se poboljša položaj žena i djece u crnogorskom društvu”, kazali su iz banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *