Delegacija MMF-a posjetila Ekonomski fakultet

Dodajte komentar

Obrazovne institucije u državi imaju ključnu ulogu u kreiranju adekvatne kadrovske podrške u procesu izgradnje savremenog ekonomskog i privrednog ambijenta države, saopštio je šef misije MMF-a u Crnoj Gori Martin Petrij prilikom posjete na Ekonomskom fakultetu.

Tom prilikom on je u razgovoru sa dekanom Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Nikolom Milovićem razmijenio mišljenje o stanju crnogorske ekonomije, rezultatima ostvarenim u prethodnoj i planovima i projekcijama za tekuću godinu, prenosi portal Fosmedia.me.

Dekan Milović je ukazao na veoma značajnu činjenicu da delegacija MMF-a tokom zvaničnih misija u Crnoj Gori, uvijek izdvoji vrijeme da posjeti najznačajniju obrazovnu instituciju za edukaciju ekonomista u državi, prenosi Analitika.

Takođe, dekan je podsjetio na uspješno održano predavanje na Ekonomskom fakultetu septembra prošle godine kada je izvršni direktor MMF-a Anthony de Lannoy velikom broju studenata približio značaj i ulogu koju ima MMF u globalnom društvu.

Pored dekana Milovića sastanku su ispred Ekonomskog fakulteta UCG prisustvovali prodekan za nastavu prof. dr Boban Melović, prodekan za međunarodnu saradnju prof. dr Saša Popović, prodekan za naučno-istraživački rad i odnos sa biznis zajednicom prof. dr Mijat Jocović, rukovodilac akademskih studija docent dr Zdenka Dragašević i prof. dr Gordana Đurović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *