Svjetska nagrada za rebranding u rukama hrvatske agencije Fabular

Dodajte komentar

Zagrebačka branding agencija Fabular osvojila je najprestižniju svjetsku nagradu u području rebradinga, REBRAND 100 Global Awards, a njihova dva projekta rebrandinga dviju IT kompanija tako su se našli u društvu svjetski poznatih brendova, poput Siemensa, Tupperwarea, Cadillaca i Hewlett Packard Enterprisea

Ovom nagradom, jedina specijalizovana agencija za branding u regionu, parirala je internacionalnim branding agencijama – FutureBrandu, Sigel+Galeu, Interbrandu i Principalsu.

“Iako je ovo već jedanaesto priznanje našem timu brand konsultanata, a prvi put kao agenciji Fabular, srećni smo i ponosni jer se nalazimo u društvu internacionalnih brand agencija. Dva predivna projekta uvrštena su u top 100 i to nam je motivacija da i dalje stvaramo nezaboravne branding priče koje potiču stvaranje pozitivnih promjena. Ove godine bila sam i članica žirija REBRAND 100 Global Awards. Kao direktorica male agencije, biti u društvu s eminentnim stručnjacima iz cijelog svijeta velika je čast.“ – izjavila je Anja Bauer Minkara, direktorica brand strategije i kreativna direktorica Fabulara.

Nagradu Distinction osvojili su za rebranding Q-a, jedne od najbrže rastućih IT kompanija u Srednjoj Evropi s uredima u Belfastu, Oslu, zagrebu, Parizu i Los Angelesu. Iako je kompanija ostvarivala vrhunske rezultate, brand nije bio razumljiv pa su stručnjaci iz Fabulara dali značenje cjelokupnom brendu. Uzevši u obzir Q-ove snage – stručnost i iskustvo njihovih stručnjaka koji imaju odgovore i na najteža pitanja, kreiran je slogan “Whatever the Q, we got the A”.

Druga nagrada, Merit, dodijeljena im je za projekt rebrandinga kompanije Redok, jednog od vodećih posrednika u razmjeni elektroničkih dokumenata u jugoistočnoj Evropi. Staro ime brenda nije imalo značenje, a zbog nedovoljno snažnog i relevantnog imidža nisu dopirali do ciljne grupe. Fabularovi konsultanti inspiraciju su pronašli u CEO-u kompanije  i njegovom “nothing is impossible” stavu. Stoga se brand bazira na stvaranju osjećaja snage, svemoći (lat. omnipotens) i bivanja “u zoni”, pa je tako nastalo novo ime brenda Omnizon Networks, s potpisom “Mission possible”.

CroPC

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *