Više od 300.000 ruskih turista u Crnoj Gori

Dodajte komentar

Crnu Goru je prošle godine posjetilo 318.000 ruskih turista, a ove godine očekuje se još veća posjeta, jer je u jeku prodaja aranžamana, podaci su ruskih turističkih operatora.

Iz Asocijacije turističkih operatora Rusije (ATORS) su naveli da se podatak Granične službe Rusije o 318.000 ruskih turista može smatrati relevantnim, jer Crna Gora nije tranzitna zemlja za stanovnike Rusije, a malo je i poslovnih puteva, prenose crnogorski mediji.

Asocijacija napominje da se ovaj podatak ne podudara sa zvaničnom statistikom Crne Gore, jer MONSTAT računa samo turistički boravak u smještaju sa 15 i više kreveta, pa je tako, prema njihovim podacima, broj turista u 2017. opao na 91.000.

Ruska asocijacija navodi da to ukazuje na nagli porast popularnosti privatnog smještaja u stanovima i kućama, koje MONSTAT ne računa.

Prema podacima ATORS-a, pad potražnje organizovanog turizma potvrđuju i turistički operatori, na šta su uticali geopolitička napetost između dvije zemlje i negativni informativni tok u Rusiji, vijesti o šumskim požarima u Crnoj Gori, kao i ponovno otvaranje Turske za ruske državljanje.

ATORS je prenio ocjenu turističke kompanije “Paks”, jedne od najvećih za prodaju aranžmana za Crnu Goru, da se u ovoj godini može očekivati povećanje broja ruskih turista.

“Crna Gora je tradicionalno tražena kod onih koji cijene kvalitetan evropski odmor”, navode u kompaniji “Paks”.

Ova kompanija već je počela pretprodaju aranžmana za ovu destinaciju, a prodaja je dosta aktivna, uglavnom za hotele visokog nivoa ili za jeftinije vile.

Aktivniju prodaju aranžamana ove godine ima i kompanija “TUI” koja je povećala kapacitete u Crnoj Gori za 30 odsto u odnosu na prošlu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *