Izgradnja elektrane na Možuri koštaće više od 300 miliona eura

Dodajte komentar
Ilustracija

Vrijednost radova solarane elektrane na Možuri, koja će se graditi u Ulcinju na lokalitetu Briska gora, procjenjuje se na više od 300 miliona eura, a početak izgradnje očekuje se u narednoj godini, saopšteno je Dnevnim novinama u Ministarstvu ekonomije.

U tom resoru nijesu željeli da preciziraju ko su dva potencijalna investitora koja su im ranije uputila dva pisma namjere za gradnju objekta u Ulcinju, ali su istakli da na adresu Ministarstva svakodnevno stižu interesovanja za taj projekat.

“Zbog toga, trenutno radimo na pripremi tendera za relizaciju projekta koji će biti objavljen na proljeće. Prema radnoj verziji tenderske dokumentacije, riječ je o velikoj elektrani instalisane snage od 200 megavat sati, uz mogućnost davanja prostora za izgradnju elektrane snage 300 megavat sati”, ukazali su u Ministarstvu.

O bližoj vrijednosti projekta i tome koliko će domaćinstava snabdijevati solarna elektrana u Ministarstvu smatraju da je rano govoriti.

Ne možemo govoriti o detaljima prije nego dobijemo konkretne ponude investitora sa predlozima idejnog rješenja, instalisanom snagom elektrane i ostalim značajnim tehničkim informacijama koje će biti dostupne nakon raspisivanja tendera”, naveli su u tom resoru.

Izgradnja solara je u nadležnosti Komisije za valorizaciju zemljišta na lokalitetu Možura u Opštini Ulcinj koju je Vlada formirala u januaru, a čiji je zadatak koordinisanje i predlaganje aktivnosti i modela valorizacije zemljišta u državnoj svojini. Predsjednica tog tijela je ministarka ekonomije Dragica Sekulić, a u komisiji su i Nikola Vujović, Mia Živković, Milanka Otović, Dragana Čenić, Aleksandar Dabović, Arsllan Hajdinaga, Miloš Jovanović i Radmila Damjanović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *