Podgorici uručena nagrada Stvaratelji za stoljeća

Dodajte komentar

Vladimir Rajčić, šef Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici Glavnog grada Podgorica primio je, u ime Grada, nagradu “Stvaratelji za stoljeća”, priznanje za doprinos razvoju preduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi.

Ovu nagradu je Glavni grad dobio za uspostavljanje Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici.

Nagrade su uručene danas u Dubrovniku, u sklopu Regionalnog samita 300 najboljih preduzetnika Srednje i Jugoistočne Evrope.

Ovu nagradu Glavni grad je osvojio u konkurenciji od 194 kandidata iz sedam zemalja, i to iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Italije, Makedonije, Njemačke i Srbije.

>>> PodsjećamoCrnogorski ekonomski portal BANKAR.ME dobitnik je priznanja „Stvaratelji za stoljeća“ za doprinos promociji preduzetništva u Jugoistočnoj Evropi za 2015.godinu <<<

Odluku o laureatima donio je Međunarodni komitet za dodjelu Nagrada i Priznanja “Stvaratelji za stoljeća” kojeg čini 13 istaknutih stručnjaka za ekonomiju, marketing, menadžment, finansije i preduzetništvo, iz osam zemalja srednje i jugoistočne Evrope i to Siniša Zarić, predsjednik Komiteta (Srbija), Franz Schausberger, počasni član Komiteta (Austrija), Bernhard Prestel, počasni član Komiteta (Njemačka / Švajcarska), Reinhard Priebe, počasni član Komiteta (Njemačka), Biljana Sekulovska – Gaber, zamjenica predsjednika Komiteta (Makedonija), Velimir Srića, zamjenik predsjednika Komiteta (Hrvatska), Nenad Brkić, član Komiteta (BiH), Franc Pangerl, član Komiteta (Slovenija), Vesna Cvitanović, član Komiteta (Hrvatska), Aleksandar Andrejević, član Komiteta (Srbija),  emeritus Slavica Singer, član Komiteta (Hrvatska), Bahrija Umihanić, član Komiteta (BiH) i Sanja Popović-Pantić, član Komiteta (Srbija).

U periodu 2014. – 2016. godina Nagrade i Priznanja “Stvaratelji za stoljeća” dodijeljene su na posebnim svečanostima u marut 2015., 2016. i 2017. goddine u Dubrovniku.

Paralelno sa svečanostima Projekta “Stvaratelji za stoljeća” održavan je Regionalni samit preduzetnika Srednje i Jugoistočne Europe „300 najboljih“.

Među dosadašnjim laureatima nalaze se najveći i najugledniji preduzetnici iz devet zemalja, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Kosovo, Makedonija, Njemačka, Slovenija i Srbija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *