Vrijednost kriptovaluta za 2. mart 2018.

Dodajte komentar

Vrijednost bitcoin-a se oporavila čak i kada su milijarderi poput Bill Gates-a i Warren Buffet-a okarakterisali kriptovalute kao špekulativne, opasne investicije. Tokom posljednjih 24 sata vrijednost BTC-a porasla je za više od 3%. Juče popodne, bitcoin je trgovao sa 10.694 dolara, što je više za 1.000 dolara s obzirom da je započeo sedmicu sa manje od 9.600 dolara. Bitcoin je pretrpio teških nekoliko nedjelja, s obzirom da su ga investitori milijarderi i poslovni moguli kritikovali kao i druge kriptovalute zbog haotičnih kretanja vrijednosti, i nedostatka regulacije.

Koliko juče, Microsoft suosnivač, Bill Gates, nazvao je virtuelne valute “super rizičnim” i previše špekulativnim da bi preživjele duži vremenski period. “Špekulativni talas oko ICO-a i kriptovaluta je super rizičan za one koji računaju na duže staze”, rekao je Gates tokom Reddit AMA, piše Investopedia.

U trenutku pisanja članka vrijednost bitcoina na platformi Coindeska iznosi 11,016.00 dolara

Vrijednost etherem-a takođe je porasla (oko 1,5%) i trgovala je sa 867,65 dolara juče popodne nakon što je počela sedmicu sa 844 dolara. Među prvih deset najvrijednijih virtuelnih valuta, tržišna kapitalizacija za bitcoin cash, ripple i litecoin porasle su 4,45%, 1,67% i 1,24%, respektivno. Ethereum, druga po kapitalizaciji kriptovaluta, danas vrijedi preko 870 dolara.

(PCPress, Bankar)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *