Luka Bar gasi “Štivadorske poslove”

Dodajte komentar

Na vanrednoj skupštini Luke Bar, zakazanoj za 23. mart, razmatraće se odluka o pokretanju procesa restrukturiranja te kompanije. Kako saznaju „Vijesti“, barska kompanija planira gašenje ćerke firme “Štivadorski poslovi”, jer je navodno prestala potreba za tom posebnom firmom.

Preduzeće “Štivadorski poslovi” jedna je od ćerki-firmi Luke Bar, nastalih nakon podjele jedinstvene luke na dva operatera. U njemu su se, uoči prethodnog propalog tendera oglašenog 2016. godine, našli radnici, na početku njih stotinak, koji su bili angažovani u operativi, takozvani LTR – lučki transportni radnici.

Razlog formiranja ovog bio je praktične prirode za poslodavca. Omogućavao je produženja radnih ugovora radnicima koji su u Luku primani na određeno vrijeme, a kojih je inače u jednom momentu bilo oko 170. U posljednje vrijeme, ova firma egzistira faktički samo na papiru, i u njoj, kako je juče rečeno “Vijestima” u Luci, ima “svega nekoliko radnika”.

Slobodna zona Pirot uzor za Luku

Luku Bar posjetili su predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović i privredna delegacija iz Srbije predvođena Draganom Kostićem, predsjednikom Ugovorne okružne privredne komore Pirot i grupacije slobodnih zona Srbije i Milanom Ristićem, direktorom Uprave za slobodne zone ministarstva finansija.

Na sastanku sa izvršnim direktorom barkse firme Zarijon Franovićem i predsjednikom skupštine PKCG Vojom Banovićem, razmijenjena su iskustva u radu slobodnih zona Pirot i slobodne zone Luke Bar, sa posebnim akcentom na mogućnosti saradnje “jer slobodna zona Pirot predstavlja primjer dobre prakse i uspješan model privlačenja investicija”

Izvor: Vijesti online

Foto: Luka Bar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *