EPCG preuzima sve akcije Rudnika uglja

Dodajte komentar

Odbor direktora Elektroprivrede (EPCG) donio je odluku o preuzimanju svih akcija Rudnika uglja (RUP) po cijeni od 6,4 eura po akciji. Njihovu odluku 28. marta treba da potvrde akcionari energetske kompanije.

Odbor direktora je odluku o otkupu svih akcija RUP-a donio na osnovu elaborata o procjeni fer i investicione vrijednosti akcija Rudnika na dan 31.12.2017. godine od 2. februara, koji je sačinio ovlašćeni revizor Deloit. O ovome su odmah obavijestili Rudnik, Komisiju za hartije od vrijednosti i Montenegroberzu. Na sajtu berze je objavljeno obavještenje o insajd informaciji u skladu sa članom 135 stav 1 Zakona o tržištu kapitala.

Deloit je elaborat uradio nakon što je EPCG iskazala zainteresovanost za otkup većinskog paketa akcija RUP-a. Njima su većinski paket akcija početkom 2017. godine ponudili A2A i Aco Đukanović po cijeni od 6,5 eura po akciji. Tom predlogu protivila se opozicija i manjinski akcionari EPCG, jer je Rudnik uglja firma koja je u gubitku.

Za otkup 5,06 miliona akcija RUP-a Elektroprivreda je spremila 33 miliona eura, od čega će A2A pripasti 12,8 miliona eura, Acu Đukanoviću 3,83 miliona, a državi 10,8 miliona. Ostalim akcionarima će, ukoliko se odluče da prihvate ponudu EPCG i prodaju akcije, pripasti oko 6,5 miliona eura.

(Dan)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *