Trampov sin priznao da je veliki dio porodične imovine došao iz Rusije

Dodajte komentar

Deceniju star citat Trampovog sina, Donalda Trampa Juniora, ponovo je pomenut u novom članku „Njujork Tajmsa“, objavljenom za vikend.

Komentar je dobio novo značenje u toku istrage o nivou Ruskog uticaja na kampanju za predsjedničke izbore u SAD-u, održanim 2016. godine.

“Što se tiče priliva sredstava u SAD, veliki dio naših sredstava dolazi iz Rusije”, rekao je Donald Tramp Mlađi, na konferenciji za medije 2008. godine i dodao: “Recimo, čak i u poređenju sa projektima u Dubaiju i Njujorku, i dalje najveći dio novca dolazi iz Rusije”.

Ovaj komentar mlađeg Trampa je dobio potpuno novo značenje u atmosferi istrage o uticaju Rusije na ishod američkih izbora 2016. godine, podstičući sumnje da je Trampova administracija sarađivala sa Moskvom.

Autor članka, Tomas Fridman dodaje: “Predsjednik Tramp je ili kompromitovan od strane Rusa ili je ogromna budala, ili oboje. U svakom slučaju, pokazalo se da on ne može da odbrani Ameriku od pokušaja Rusa da ugroze našu demokratiju”.

Podsjetimo, u toku je istraga Ministarstva pravde o ruskom uticaju na dešavanja u predsjedničkoj kampanji. Pored toga, prošle nedjelje je kancelarija specijalnog tužioca Roberta Mjulera podigla optužnicu protiv 13 ruskih državljana i 3 entiteta, koji su pokušali da utiču na predsjedničke izbore 2016. godine.

Optužnica je primorala sekretara za štampu Bijele kuće, Saru Hakabi Sanders da odgovori na optužbe i pokuša da razjasni situaciju:

“Jasno je da se Rusija miješala u američke izbore”, rekla je Sanders na konferenciji za novinare i dodala: „Međutim, mislim da mediji jednu stvar nikako ne mogu da razumiju; predsjednik nije rekao da se Rusija nije miješala, već je rekao da njihovo miješanje nije imalo značajan uticaj i posljedice. A svakako se taj pokušaj miješanja nije odigrao uz podršku ili pomoć Trampove administracije”, objasnila je ona.

Tramp, koji je više puta ovu istragu nazvao “lovom na vještice”, takođe, insistira da nije bilo dogovora između njegove administracije i zvanične Moskve.

Ekonomski online

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *