Glavne turističke atrakcije po zemljama: U Crnoj Gori Bokokotorski zaliv je broj 1

Današnja infografija koju je napravio Vouchercloud najvažnije stvari koje bi trebalo da uradite ili posjetite za svaku pojedinu zemlju na svijetu, prema Tripadvisoru.

Drugim riječima, popis se temelji na sjedinjavanju miliona recenzija od putnika koji su iskusili ove znamenitosti ili aktivnosti prve ruke.

Kako ističe sajt, ove recenzije dolaze od ljudi koji su ocijenili su sve atrakcije u jednom području – od turističke zamke do skrivenog dragulja – i krajnji rezultat je prilično fer.

Ali ta demokratska komponenta takođe ima negativan uticaj. U Velikoj Britaniji, recimo, najveću ocjenu nisu dobili Big Ben, antičke rimske kupke, Stonehenge ili Churchill War Rooms – već studio u kojem je sniman Harry Potter i ima 32.000 recenzija od 83% recenzenata, što ga kotira na mjesto sa 5 zvjezdica.

Kao najveću atrakciju u našoj zemlji sajt je izdvojio Kotor, što je nekako i fer uzimajući u obzir da na brojnim turističkim sajtovima i aplikacijama zauzima najvisočije mjesto. Pogledajte grafiku: *(klik na foto za uvećanje)

Izvor: VisualCapitalist, Vouchercloud, Prevod i obrada: Bankar.me

Check Also

OTP kupio Alpha banku u Albaniji

Alpha Bank, jedna od četiri najveće banke u Grčkoj, pristala je prodati svoju albansku jedinicu …

One comment

  1. Nije kotor nego bokokotorski zaliv.. fino piše.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *