Soroš ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, povlači se iz Fejsbuka

Dodajte komentar

Milijarder Džordž Soros, tačnije njegov fond ubrzano kupuje akcije kompanije Overstock.com, dok se istovremeno povlači iz Fejsbuka.

Sorosev investicioni fond kupio je veliku količinu akcija u pomenutoj kompaniji, čija je cijena posljednjih dana naglo skočila.

Gledajući poslednju godinu, vrijednost akcija tog startapa porasla je 200 odsto prošle godine posle objavljivanja planova da će ući u digitalni sektor. Inače kompanija prihvata bitkoin kao sredstvo plaćanja.

Na kraju četvrtog kvartala 2017. godine Fond je imao 2.472.188 akcija u kompaniji Overstock, i tako bio treći najveći akcionar.

Podsjetimo da je negdje u to vrijeme Fond prodao svoj udio u Fejsbuku i to nedugo pošto je sam Soros rekao kako su drušveni mediji “pretnja”.

On ima udjela u Netfliksu, i Snepu, a povećao je udio i u Tviteru. Sorosov fond je kupio 1.600 akcija Alfabeta. S druge strane, prodao je 45.300 akcija Majkrosofta.

Komisija za hartije od vrijednosti i berze saopštila je da ne daje nikakve komentare povodom onoga što fondovi kupuju i prodaju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *