Iz parkometra za četiri mjeseca zaradili 80 centi

Dodajte komentar

Podgoričani svoje parking mjesto najčešće plaćaju SMS porukom, kaže direktor preduzeća Parking servisa, Nusret Canović.

“Na ulici ima četiri načina plaćanja, ali SMS poruke su najčešći. Postoje i parkomati, mjesečna karta i parking karta. Parking karte nijesu zaživjele, a u svakom našem objektu na 16 lokacija se kupuju i nemaju rok trajanja. Možete ih kupiti koliko hoćete i svaka zona ima svoju parking kartu. Korišćenje je jednostavno – obilježite godinu, datum i vrijeme i stavite na šoferšajbnu. Ako ćete dva, tri sata uzmete tri karte i stavite ih i na taj način parking je plaćen. Koriste se malo u centru grada, ali i to je slabo. Za sada se kupuju u našim objektima, ali planiramo da proširimo prodajnu mrežu i biće ih na 50 lokacija”, kaže Canović.

Parkometri postoje na tri lokacije, kod KIC-a “Budo Tomović”, u centru grada i kod Kliničkog centra.

Najčešće su na meti vandala, a od njih Parking servis nema većih prihoda.

Na godišnjem nivou, kako kaže Canović, od njih prihoduju 500 eura.

“Iako parkometri nijesu profitabilni mi ćemo širiti mrežu zbog građana jer imamo zahtjeve. Parkomate moramo imati zbog osoba koje dolaze iz drugih gradova. Zbog toga postoji kod Kliničkog centra iako smo iz njega za četiri mjeseca izvukli samo 80 centi. Širićemo tu mrežu pa ćemo postaviti parkometar u dijelu grada preko Morače i u Bokeškoj ulici. Problem je što se često uništavaju, a koštaju 5.500 eura”, ističe on.

Plaćanje SMS-om za građane je najlakši način, a za preduzeće najskuplji.

“To je skup sistem i stvara nam minus. Plaćamo softver, održavanje, korišćenje ovih brojeva, plaćanje kratkih kodova. Međutim, mi obavljamo javnu funkciju tako da moramo u ponudi imati i SMS plaćanje”, kaže on.

Iz Parking servisa tvrde da imaju veliki broj zahtjeva stanara u okolini Gintaša i MZ Nova varoš kod Doma zdravlja, te Ulice kralja Nikole da se zoniraju parking mjesta. Sa istim zahtjevom javili su se i stanovnici Momišića dijela oko Limenke, kao i Moskovske ulice iza zgrade “Simpa”. Svima njima neće moći da se izađe u susret jer preduzeće zonira parkinge samo tamo gdje je prostor vlasništvo Glavnog grada.

(Dan, CdM)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *