Vrijednost kriptovaluta za 14. februar

Dodajte komentar

Cjelokupno tržište kriptovaluta ove godine će dostići ukupnu vrijednost od bilion dolara, smatraju u jednoj od vodećih mjenjačnica digitalnih valuta. Jesse Povell, osnivač i izvršni direktor Kraken-a, izjavio je u utorak da će tržište kriptovaluta nastaviti “ubrzani” rast – uprkos velikom padu u posljednjih nekoliko nedjelja. Jesse je izjavio za CNBC: “Sada imate mnogo više djece koja su završila programe vezane za kriptovalute na univerzitetima, što mislim da će samo eksponencijalno da se razvija sa ove tačke.” 

Na pitanje da li je mislio da će tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta u 2018. godini dostići vrijednost od  bilion dolara, Povell je odgovorio pozitivno.

Vrijednost bitcoina  u trenutku pisanja članka, prema portalu Coindesk, iznosi 8.821,85 dolara

Sadašnja tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta iznosi oko 417 milijardi dolara, prema podacima sa veb stranice CoinMarketCap. Početkom januara je zabilježila najviši nivo od preko 800 milijardi dolara, prije nego što je dramatično pala kao rezultat ogromne prodaje kriptovaluta. Nedavno su trgovci bili umorni od regulatornih signala, jer su ministri u Vladi Južne Koreje i Indije podigli svoj glas protiv virtuelnih valuta. U ponedjeljak su tri glavna regulatora Evropske unije izdala upozorenje potrošačima o rizicima vezanim za kupovinu kriptovaluta. Međutim, entuzijasti za kriptovalute izgleda da su uglavnom pozitivno reagovali u vezi sa stavovima koji su se čuli iz Senata SAD-a prošle sedmice, piše CNBC.

Ethereum je prekjuče otvorio sa 803 dolara, dok je juče njegova vrijednost na otvaranju iznosila 874,02 dolara. Danas je njegova vrijednost  856,36 dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *