Rokšped tužio Glavni grad

Dodajte komentar

Kompanija Rokšped tužila je Privrednom sudu Glavni grad jer je, kako se navodi u tužbi, pretpjela ogromnu štetu zbog neusvajanja Detaljnog urbanističkog plana “Tuzi 3”, zbog čega proteklih 18 godina nije mogla dobiti građevinsku dozvolu za svoj poslovni centar u Tuzima, pišu Vijesti.

Procijenjena vrijednost spora je pola miliona eura, a ta firma traži od suda da vještaci precizno utvrde visinu pretrpljene štete.

U tužbi piše da se navedena šteta ogleda u stvarnoj šteti koju je Rokšed pretrpio zbog činjenice da je u avgustu 2000. u potpunosti izmirio 64.947 njemačkih maraka po osnovu akontativne naplate naknade za uređenje građevinskog zemljišta. Drugi osnov po kojem traži odštetu se odnosi na kamate za kredit uzet za izgradnju objekta. Treći osnov je na ime izgubljene dobiti zbog nemogućnosti prodaje i servisiranja vozila i pružanja usluga tehničkog pregleda u tom auto centru.

Rokšped navodi da je fer vrijednost novosagrađenog objekta 3,63 miliona eura ili 2.650 eura po kvadratu i da su pored izgradnje tog objekta uložili ukupno 61.370 eura u komunalno opremanje objekta i dijela naselja Tuzi (kolovozni zastor, izgradnja cjevovoda, javna rasvjeta), a što je trebalo da uradi Glavni grada po osnovu plaćene naknade za komunalije.

U tom periodu gradonačelnik Podgorice bio je Miomir Mugoša.

Izvor: Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *