Rogers: Idući pad na tržištima kapitala biće najgori u istoriji

1 komentar

Dramatična rasprodaja na berzi koja se dogodila ove nedjelje izazala je zabrinutost na tržištu medveda (pad od 20 odsto naziva se “tržište medveda”).

Prema riječima legendarnog investitora Jima Rogersa, sljedeći pad će biti katastrofalniji od bilo kojeg ranijeg.

“Biće to nešto najgore u životu”, rekao je.

Ovaj investitor upozorava da se to može dogoditi se sve više akumulira dug u svjetskoj ekonomiji, koji se „zida“ još od finansijske krize, posebno u SAD-u.

“Svi duguju, i svakim danom sve više”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, kinesko tržište može da raste u narednim nedjeljama, ali to će se vidjeti, tek kad FED podigne kamatne stope u martu, kako se očekuje. Rogers je bio svjedok već nekoliko „tržišta medveda“, uključujući i onaj pad iz 1987. (pad od 36 odsto), zatim pucanja balona 2000-2002 (pad od 38 odsto) i Velike recesije 2007-2009 (54 odsto).

Rogers je još u novembru rekao da će biti previranja u toku naredne dvije godine i da mu se ne dopada stanje tržišta kapitala u SAD-u jer su na primjer, Japan, Kina i Rusija ponudile bolje investicione prilike. On je takođe upozorio investitore da se drže podalje od bitcoina jer „izgleda i miriše na sve mjehure koje sam viđao ranije“.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar
  • i dalje niko od ovih dramaturga amatera ne govori o sustini, a to je da su konacno shvatili da se poreske olaksice nece vratiti u ekonomiju pa da svi znaju da su precijenili investicioni materijal na berzama, sto je onda vodilo smanjenju vrijednosti. i opet drame oko eventualnog povecanja kamata, kao da ce inflacije uopste biti naredne godine.
    kada se ekonomija zloupotrijebi za bahato kockanje, onda ne treba razvijati scenaria panike

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *