Prijave za legalizaciju do 15. jula, Podgorica podijeljena u šest zona

Dodajte komentar

Rok za prijavljivanje za legalizaciju bespravno sagrađenih objekata u Podgorici je do 15. jula ove godine, podsjeća Sekretarijat za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine. Cijena komunalnog opremanja zavisiće od toga u kojoj se od šest zona glavnog grada bespravni objekat nalazi.

U Odluci o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte navodi se da se naknada obračunava na osnovu Elaborata premjera izvedenog stanja izgrađenog objekta po kvadratnom metru neto površine objekta, koji izrađuje licencirana geodetska organizacija, a ovjerava katastar.

U tom dokumentu teritorija glavnog grada podijeljena je na šest zona, na osnovu zahvata planskih dokumenata. U zavisnosti od zone, definisana je cijena komunalnog opremanja koja se, po kvadratnom metru neto površine bespravnog objekta obračunava kao proizvod prosječnih troškova komunalnog opremanja i koeficijenta opremljenosti po zonama.

Za prvu A zonu cijena je 141,56 eura, za prvu zonu 136,68 eura, drugu 97,63, treću 73,22, četvrtu 63,46, petu 48,81, dok se u šestoj zoni naknada neće naplaćivati.

U skladu sa odredbama Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, Odluka o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta za bespravne objekte proslijeđena je Ministarstvu održivog razvoja i turizma na davanje saglasnosti. Nakon dobijanja navedene saglasnosti, ona će biti dostavljena Skupštini Glavnog grada na usvajanje.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *