Od greške do dobre reklame: Kancelarijska stolica od milion dolara

Dodajte komentar

Jedna prilično standardna kancelarijska stolica koju pravi kompanija Humanscale prodaje se na Amazonu za 1.000.000 dolara. Ako vam se čini da je to skupo, uzmite u obzir ove činjenice: besplatna dostava za Prime korisnike u roku od 1 do 2 nedjelje, a ako sa ovom kupovinom otvorite i karticu Amazon Store, stolica će koštati svega 999.960 dolara. Doduše, ako želite da vam stručnjak sklopi ovaj komad moraćete doplatiti 85,49 dolara.

Ako i dalje niste ubijeđeni, možda će vas ubijediti recenzije korisnika koje su prilično dobre. Jedan od njih dao je stolici pet zvjezdica i dodao komentar da “vrijedi oba bubrega“. Drugi je rekao da je ovo “sjajna ponuda” kao i da “ne može da se odvoji od nje od kako je prodao kuću da bi u njoj sjedio.”

Od greške do dobrog PR-a

Jasno je da je u pitanju greška, pa kada je Quartz alarmirao Amazon u vezi ove ponude, cijena je promijenjena na mnogo razumnijih 1.361,10 dolara. Amazon nije dodatno komentarisao ovaj mali incident ali po svemu sudeći neko je na cijenu dodao par nula.

Humanscale je za Quartz dao izjavu kojom je stvar preokrenuo u svoju korist i praktično izreklamirao svoj proizvod: “Sa svojim jednostavnim dizajnom i inovativnim mehanizmom za naginjanje, stolica Freeform Headrest pruža osjećaj sjedjenja od milion dolara, ali srećom cijena ovog modela kreće od 1.169 dolara i može se kupiti na našem sajtu.” IOdličan PR – nema šta.

Arhivirana verzija Amazonove ponude može se naći ovdje.

Izvor: Gradnja

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *