Vrijednost kriptovaluta za 13. februar: Bitcoin i dalje “tempirana bomba”

Bitcoin je u ponedjeljak ujutru porastao za osam odsto, pri čemu je tržište kriptovaluta uticalo i na ostala tržištima, a Ripple je imao naročito veliki porast od skoro deset odsto, piše Metro. Tržište kriptovaluta je započelo sedmicu u pozitivnom svijetlu, uz ukupnu tržišnu kapitalizaciju svih valuta koja je porasla iznad 400 milijardi dolara. Oni koji su prodavali svoje digitalne novčiće su vladali prije nedjelju dana, prije nego što su iz Senata SAD-a svojim stavovima smirili nervozu na tržištu i još jednom povećali potražnju za kriptvalutama.

Bitcoin, najveća kriptovaluta na svijetu po tržišnoj kapitalizaciji, skočio je na 9.070,64 dolara tokom vikenda. Druge vodeće kriptovalute su pratile i kao rezultat, ukupna vrijednost tržišta, koja je 6. februara dostigla minimalnu vrijednost od 276 milijardi dolara u proteklih deset nedelja, u narednim danima postepeno se oporavljala. Tržišna kapitalizacija se povećala na 458 milijardi dolara u subotu, najviše od 2. februara, prema podacima CoinMarketCap-a.

Posle pada od prekjuče ispod 400 milijardi dolara, vrijednost se vraća na oko 430 milijardi dolara, što je šest odsto manje nego što je bilo za vikend, piše Coindesk. U trenutku pisanja članka, vrijednost bitcoina, prema Coindeksu, iznosi 8.402, 78 dolara, i u padu je.

Vrijednost ostalih lriptovaluta:

Check Also

EU ulaže milijardu eura u projekte “čiste” tehnologije

Evropska komisija je objavila da je otvorena prijava za Fond za inovacije, koji treba da …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *