Na Adi hoće da ruše 45 objekata

Dodajte komentar
Ilustracija

Inspektori Ministarstva turizma i održivog razvoja donijeli su ukupno 45 rješenja o rušenju nelegalno sagrađenih objekata na obalama Ade Bojane, od čega 19 od početka ove godine. Istovremeno, u Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom (JPMD) najavljuju tender za lokacije koje ranije nijesu bile predmet javnog nadmetanja.

To je Vijestima potvrđeno u Ministarstvu održivog razvoja i turizma i JPMD.

Rušenja do sada nije bilo zato što su na donijeta rješenja vlasnici privremenih objekata uložili žalbe. Prema važećem katalogu privremnih objekata na jednom od bisera crnogorske obale nalazi se 560 raznih privremenih objekata. Prema važećim zakonskim propisima legalizacija privremenih objekata nije moguća.

U ministarastvu su pojasnili “da su urbanističkograđevinski inspektori Direktorata za inspekcijske poslove i licenciranje (direkcija za južni region) u skladu sa ovlašćenjima izvršili kontrolu objekata, kućica i ponti na Adi Bojani i donijeli rješenja o uklanjanju onih koji su izgrađeni ili se grade suprotno tehničkoj i planskoj dokumentaciji”.

U katalogu, koji važi za period od 2016. do 2018. godine nalazi se više od 560 ponti, vikendica i ribarskih kućica čiji vlasnici imaju obavezu da sa JPMD blagovremeno zaključe ugovor o korišćenju državnog zemljišta. Ministarstvo ne precizira da li među rješenjima o rušenju ima i onih objekata čiji vlasnici ne izmiruju obaveze prema JPMD. Uz to, u ministarstvu ne znaju koliko bi objekata trebalo da bude uklonjeno jer su, kako su objasnili, u toku postupci pred drugostpenim organom po prijavljenim žalbama.

(Opširnije u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *