Naslovne strane dnevnih novina za 7. februar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Gvozdenović znao da posao dobija Milo

Agencija za sprečavanje korupcije treba da utvrdi da li je konflikt interesa što su posao sa Vladom dobile firme u vlasništvu premijera i njegovog brata. Nevladina organizacija KOD predala je juče Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK) zahtjev za utvrđivanje postojanja konflikta interesa u slučaju Prokletije.

Sindikati krivi za prekid dogovora

Povodom izjave predsjednice Sindikata banaka pri Uniji slobodnih sindikata Lidije Pejović u vezi sa Granskim kolektivnim ugovorom, reagovali su iz Udruženja banaka (UBCG) tvrdnjom da bankare ne treba kriviti zbog toga što nije dogovoren ugovor jer su “imali dobru volju i konkretnu ponudu, ali druga strana nije imala usaglašen stav.

Opština Tivat krši Zakon o izgradnji

Važeći ili propisi koji su bili na snazi u vrijeme početka izgradnje kompleksa Porto Montenegro ne daju mogućnost Opštini Tivat da kompaniju Adriatic Marinas, vlasnika Porto Montenegra, oslobodi obaveze plaćanja skoro 5,6 miliona eura komunalija.

Dnevne novine

Umjesto zapadne Evrope, podrška za Izrael i Iran

Ministarstvo održivog razvoja i turizma (MORT) i Nacionalna turistička organizacija (NTO) predložili su Vladi raspisivanje javnog poziva za podršku marketing aktivnosti domaćih turoperatora na tržištima Izraela i Irana. Za ovu namjenu bi, kako se navodi u Izvještaju o realizaciji programa za podršku marketing aktivnosti na emitivnim tržištima, bilo opredijeljeno 50.000 eura koje prethodno nijesu potrošene na reklamiranje u Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Poljskoj.

POUZDANI KATASTARSKI PODACI OSNOVA ZA RAZVOJNE PROJEKTE

“Uprava za nekretnine veoma je značajna karika u procesu legalizacije bespravnih objekata i saglasno odredbama Zakona naša obaveza je obezbjeđivanje relevantnih podataka iz nadležnosti Uprave svim zainteresovanim strankama, ovjera elaborata premjera izvedenog stanja izgrađenog objekta i vođenje upravnih postupaka saglasno Zakonu”, kaže u razgovoru za Dnevne novine direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević.

Ko nađe jeftiniji let dobija nagradu

Avio-kompanija Rajaner saopštila je da će svim putnicima koji pronađu jeftiniji let od njihovog refundirati razliku. Riječ je o novom planu kompanije za ovu godinu, a tiče se usklađivanja cijena. Osim što će putnicima razlika u cijenama karte biti vraćena, dobiće na svom računu još pet eura, prenosi Capital.ba. Jedna od najpoznatijih niskobudžetnih avio-kompanija dala je i obećanje da će 90 odsto njihovih letova biti sprovedeno na vrijeme, bez kašnjenja.

Dan

Ne smijemo tjerati velike investitore

Da nam se ne bi ponovila situacija kada ,su renomirane franzmpanije kao što su Viši, SNC lavalin i Bouyges odustale od investicija u Crnoj Gori, iako su bile zainteresovane za velike projekte, neophodno je bilo organizovati francuske i crnogorske preduzetnike u jednu instituciju koja će biti adresar i vodič koji će nastojati da eliminiše nepoznanicu zvanu Crna Gora poslovna destinacija, kazao je “Danu predsjednik Udruženja francusko-crnogorskih preduzeća Rajko Uskoković. Udruženje je osnovano krajem novembra, a zvanično registrovano 1. februara.

Država blokira izgradnju tunela

Glavni izvođač radova na autoputu, kineski CRBC, čeka više od dva mjeseca da Državna komisija za reviziju da saglasnost na projektnu dokumentaciju za tunel Mateševo, kako bi mogli da nastave sa radovima, potvrdilo je “Danu više izvora bliskih Vladi. Zbog toga što već dva mjeseca ne rade ništa na tunelu, postoji mogućnost da ga ne završe u predviđenom roku. Krajnji rok je maj 2019. godine.

Smanjiti zadržavanja na prelazima

U državama Zapadnog Balkana, Sloveniji i Hrvatskoj postoji problem dugog čekanja u transportu putnika i robe u graničnom području, i u drumskom i u željezničkom saobraćaju, ocijenjeno je na sastanku na Brdu kod Kranja. Sastanak predstavnika ministarstava saobraćaja država Zapadnog Balkana, Slovenije i Hrvatske, održan je uz aktivno učešće Evropske komisije (EK).

Pobjeda

Sezonska linija Istanbul – Tivat

Turska niskobudžetna avio-kompanija Pegasus erlajnz tražila je od menadžmenta preduzeća Aerodromi Crne Gore slotove za slijetanje na tivatski aerodrom, kako bi na ljeto uvela sezonsku avio-liniju na relaciji Istanbul Tivat.

Carine prave hotel u centru Podgorice

Kompanija Carine podgoričkog biznismena Cedomira Popovića namjerava da rekonstruiše postojeći objekat na uglu Ulice slobode i Bokeške u hotel sa četiri zvjezdice. Radi se o objektu u kojemje sada restoran te kompanije. Idejno rješenje je uradio arhitekta Nikola Drakić, a dobilo je saglasnost v.d. glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića.

Besplatan prevoz

Nacionalna turistička organizacija organizovaće za vikend zabavni program u ski-centrima Savin kuk i Javorovača na Žabljaku. Za zainteresovane je organizovan besplatan autobuski prevoz iz Podgorice i Budve. Polasci iz Podgorice planirani su u subotu i nedjelju u sedam sati ispred hotela ,,Siti, a povratak je predviđen za 16 sati sa Javorovače i 15 minuta kasnije sa Savinog kuka. Rezervacije se mogu obaviti svakim radnim danom do četvrtka, besplatnim pozivom na broj 0 8000 1300 od sedam do 15 sati.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *