Kompanija “Čelebić” najavila: Na brdu kod Podgorice gradiće naselje po uzoru iz Evrope

Dodajte komentar

Kompanija „Čelebić”, planira na brdu Mihinje u Farmacima kod Podgorice da sagradi selo individualnog stanovanja po ugledu na slična u razvijenim djelovima Evrope, saopšteno je „Vijestima” iz firme čiji je  vlasnik Tomislav Čelebić.  

„Čelebić” je od Vlade dobio  tri parcele državnog zemljišta od 170 hiljada kvadrata prošlog četvrtka,  registrovane u katastru kao pašnjak, a za njih je ponudio pet poslovnih prostora,  tri u vlasništvu te kompanije, a dva firme „Veletex”.

„Kompanija ‘Čelebić’  odlučila je  da dokompletira dvije urbanističke parcele na brdu zvanom Mihinje.  S obzirom na to da je riječ o nepristupačnom i brdovitom terenu, plan je da u ovoj godini radimo na izradi infrastrukture na jednom dijelu lokacije”, saopšteno je iz “Čelebića”.

Nakon uknjižbe imovine, naveli su, započeće razradu mogućih rješenja koja će nakon usvajanja i prezentovati javnosti.

„Ideja je da sagradimo selo individualnog stanovanja po ugledu na slična u razvijenim djelovima Evrope. Riječ je o razrađenom konceptu stanovanja u maksimalno prirodnom okruženju sa dostupnim sadržajima koji upotpunjuju ovakav stil života (igrališta, šetališta, zelenilo i sl…).  Dakle, u pitanju je dugoročni projekat  i  značajno investiranje u infrastrukturu i objekte”, istakli su iz kompanije.

U zamjenu za  parcele, kako su objasnili, ponudili su 660 kvadratnih metara uređenog prostora  sa opremom u stambeno-poslovnoj zgradi  kod Osnovnog suda i  obavezali  se da  doplate  150 000 eura.

Zemljište na Mihinji  je procijenjeno  na 990 hiljada,  a poslovni prostori vrijedni su  840.000 eura, pa je kvadrat  “Čelebića” koštao  na 5,8 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *