Dojče banka: Neophodni propisi za kripto valute biće usvojeni do 2023. godine

Dodajte komentar

Šef odsjeka za investicije “Dojče banke” Markus Miler izjavio je da bi propisi, koji će regulisati kriptoinvesticije, mogli da budu usvojeni u narednih pet do deset godina.

U intervjuu za Blumberg, Miler je upozorio sve koji žele da ulažu u kriptovalute:

“Kada se bude kreirala odgovarajuća sigurnost i ostvarilo povjerenje, kriptovalute će biti okarakterisane kao klasa imovine”, predviđa Miler.

“Dojče banka” tradicionalno zauzima pesimistički stav kada je rast kriptovaluta u pitanju, upozorivši da je veliki pad bitkoina bio odbačen kao manji problem.

Masao Muraki, analitičar “Dojče banke”, sredinom januara je napomenuo da je nedostatak volatilnosti u tradicionalnim akcijama izazvao interesovanje investitora za rizičnu imovinu, poput bitkoina.

“Sada, sve veći broj institucinacionalnih investitora gleda na kriptovalute kao na rizičnu investiciju kojoj je teško proceniti održivost cijene”, navodi Muraki.

Njemačka nastavlja da zaostaje u tretmanu kriptovaluta. Ranije ovog mjeseca, direktor centralne banke Njemačke je isključio komentare zastupnika Velike Britanije i SAD-a na Svjetskom ekonomskom forumu 2018. godine da bi regulacija kriptovaluta trebalo da bude zajednički međunarodni napor.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *