Nove gazde srpskih banaka rotiraju direktore

Neće samo Komercijalna banka početak nove poslovne godine obeležiti imenovanjem novog generalnog direktora.

Dok na čelo ove banke u značajnom državnom vlasništvu dolazi Vladimir Medan, na funkciju prvog čovjeka Adiko banke postavljen je Vojislav Lazarević, nekadašnji predsjednik izvršnog odbora Pireus banke, potvrđeno je Večernjim novostima.

Lazarević je, osim rukovođenja Pireus bankom, prethodno radio na visokim pozicijama u Vojvođanskoj banci, ali i u Sosijete ženeral banci u Grčkoj, gdje je započeo svoju bankarsku karijeru. Vladimir Medan, pak, u Komercijalnu banku stiže pravo sa rukovodeće pozicije u Agenciji za osiguranje depozita. Prethodno je rukovodio Novosadskom bankom, u vrijeme njene prodaje Erste banci, pa potom Basler osiguranjem.

Preuzimanje direktora i njihov prelaz iz jedne u drugu banku odigrava se paralelno sa ukrupnjavanjem bankarskog sektora. Protekla godina bila je veoma aktivna po tom pitanju, a najviše preuzimanja desilo se od strane banaka u vlasništvu domaćih biznismena.

B92

Check Also

Damjanović najozbiljniji kandidat za potpredsjednika vlade i ministra finansija

Dugogodišnji poslanik Aleksandar Damjanović najozbiljniji je kandidat za mjesto potpredsjednika vlade za ekononsku politiku i …

One comment

  1. Srbija hypo alpe adria je smijenila odavno g-dina Radojcica, pa sad g-dina Spanovica, a ovdje su toboznji marketinski akcionari slijepi i zadovoljavaju se servilcima nase politike.
    Bez vizije kao sto je hypo alpe u CG bila od pocetka rada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *