Naslovne strane dnevnih novina za 3. februar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Uniprom je mjenicom platio dio duga za imovinu KAP-a

“Kupoprodajna cijena za imovinu KAP-a u stečaju u cjelosti je isplaćena, i na taj način želim otkloniti svaku sumnju javnosti u pogledu te, za sud nesporne činjenice. Uniprom je kupio imovinu stečajnog dužnika KAP-a za ukupnu cijenu od 28.000.000 eura. Cijenu je izmirio na način što je na račun stečajnog dužnika uplatio 21.020.000 eura, a za preostali iznos od 6.980.000 eura prodavcu je izdao mjenicu koja je u konkretnom slučaju sredstvo plaćanja, koja će biti naplativa nakon što prodavač u potpunosti ispuni obaveze iz ugovora o kupoprodaji”, kazao je u intervjuu “Vijestima” predsjednik Privrednog suda CG i stečajni sudija za KAP Blažo Jovanić.

Građanima nedostaje ekonomski patriotizam

U Crnoj Gori su prepoznatljivi domaći proizvodi, ali se osjeća nedostatak ekonomskog patriotizma, odnosno građani ne vide vezu između svoje kupovine i poboljšanja ekonomije, pokazalo je istraživanje o stavovima potrošača o toj oblasti.

Skijalište još uvijek na papiru

Pređuzeće Skijališta Crne Gore još uvijek postoji samo u Vladinim papirima, iako su prošla tri mjeseca od kada je donijeta odluka da država formira tu firmu koja bi gazdovala skijalištima. Vlada je u novembru, prije lokalnih izbora u Mojkovcu donijela odluku da formira državno pređuzeće sa sjedištem u tom gradu.

Dnevne novine

KARISMA CAREER DAY USKORO U BARU I KOTORU

Karisma Career Day, koji je juče održan u Ulcinju, samo je jedan u nizu sajmova zaposlenja koji će biti organizovani širom Crne Gore, a za koje se nadaju da će biti jednako uspješni, rečeno je Vikend novinama iz ove hotelsko-turističke kompanije.

Kinezi zainteresovani za gradnju drugog bloka

Kineska Powerchina zainteresovana je za izgradnju drugog bloka Termoelektrane Pljevlja, kao i za učestvovanje u realizaciji drugih energetskih razvojnih projekata, kazali su predstavnici te kompanije.

MINI CENTRALE PROIZVODE STRUJU ZA 21.000 DOMAĆINSTAVA

Četiri nove male hidroelektrane (mHe) biće puštene u rad u ovoj godini i one bi, sa već aktivnih 12, trebalo da ukupno proizvedu oko 80 gigavat sati (GWh) električne energije, što će obezbijediti snabdijevanje strujom 21.000 domaćinstava u Crnoj Gori.

Dan

Pobjeda

Očekuju investicioni bum

Demokratski frontje juče predstavio pet dokumenata koje je predao u skupštinsku proceduru, za koje tvrde da stvaraju pretpostavke za investicioni bum u srednjoročnom periodu, nova radna mjesta, novu visoku dodatu vrijednost, smanjenje duga i rast BDP.

Biraju odbor direktora

Invest banka Montenegro zakazalaje za 23. februar vanrednu skupštinu akcionara. Na sjednici će se raspravljati o imenovanju članova odbora direktora, ali se ne navodi kojih. U odboru direktora ove banke su sada Dragoljub Janković, Ljiljana Milić, Predrag Dašić, Basil Petrides i Aleksandar Krtinić.

U Šas ulažu 1,4 miliona

Kompanija Voli u naredne tri godine investiraće 1.379.000 eura u poljoprivrednu proizvodnju na zakupljenoj parceli od 70 hektara u ulcinjskom naselju Šas. Ovaj trgovinski lanac je na 15 godina zakupio zemljište u Šasu za poljoprivrednu proizvodnju na otvorenom i zatvorenom, sa mogućnošću produženja još 15 godina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *