Renomirani stručnjaci za odnose s javnošću na Danima komunikacija

Dani komunikacija festival su na kojem vrhunske edukacije mogu čuti stručnjaci svih sektora, od marketinga i odnosa s javnošću do digitalnih komunikacija. Ove godine na Dane komunikacija dolaze stručnjaci na području struke odnosa s javnošću poput Gabriele Lungu, direktorice agencije za konzalting WINGS iz Praga i Hermesa Holma iz agencije PRIME Weber Shandwick iz Stockholma.

Rijetko ko se može se pohvaliti poput Gabriele Lungu da je predsjedavao ili učestvovao u radu žirija za PR na međunarodnim festivalima kao što su Dubai Lynxa, Cannes Lionsa, Effie, D&AD, SABRE i Clio Awardsa. Gabriele Lungu višestruko je nagrađivana  za svoj rad te broji više od 150 osvojenih nagrada i nominacija na top festivalima poput Cannesa Lionsa ili Global SABRE te više od dvadeset godina radnog iskustva.  Gabriele Lungu odličan je poznavalac teorije usavršavanja i coachinga što je razvila kroz studije strateškog menadžmenta. Svoje dugogodišnje iskustvo koje ju je dovelo u sam vrh PR i kreativne industrije stekla je radeći u vodećim agencija poput Weber Shandwick, Ogilvy Public Relations i TBWA London.

Izrazito zanimljiv predavač u Rovinj dolazi iz Skandinavije, majstor komunikacija, Hermes Holm, čije se vještine skrivaju iza mirne spoljašnosti. Holm prije svega preferira rad, suprotstavljajući se klišeju otvorenih, zabavnih komunikacijskih znalaca koji obožavaju pažnju. Holm je višestruko je nagrađivani PR stručnjak, uvijek na vodećim pozicijama u najjačim evropskim agencijama za odnose s javnošću poput PRIME Weber Shandwick i Edelman Deportivo. PRIME Weber Shandwick iz koje Holm dolazi, globalna je kreativna PR Agencija godine prema Holmes Reportu 2016. te u periodu 2010. – 2016. na Cannesu najnagrađivanija PR agencija u svijetu.

Holm će govoriti o osjećaju više svrhe koji je postao integralan dio savremene komunikacije, o ciljevima koje brendovi sebi postavljaju te kako preći put od podsticanja diskusije do upravljanja njom, o načinu kako od obične kampanje doći do rješenja stvarnih problema, relevantnih svojoj ciljanoj publici.

Organizatori pozivaju zainteresovane stručnjake iz područja industrije komunikacija da se prijave te poslušaju iskustva vodećih evropskih stručnjaka za odnose s javnošću. Do 13. februara traju rane prijave po povoljnijim cijenama uz uštedu do 1.000 kuna (oko 135 eura), uz napomenu da članovi Hrvatskog udruženja društava za tržišno komuniciranje, Hrvatske udruge za odnose s javnošću, Hrvatskog društva nezavisnih profesionalaca, IAB Hrvatska te klijenti agencija HURA-e imaju dodatni popust prilikom prijave.

O Danima komunikacija:

Tehnologija i kreativnost teme su šestog izdanja nadolazećeg festivala. Iz godine u godinu Dani komunikacija bilježe sve veći porast posjetilaca. Uz navedene predvače, organizatori su najavili još dva ovogodišnja predavača: Jayantu Jenkinsa, kreativnog direktora Twittera te Brada Parscalea, direktora digitalnih medija predsjedničke kampanje Donalda J. Trumpa. Organizatori najavljuju izrazito zanimljiv i raznolik sadržaj. Za više informacija o Danima komunikacija posjetite zvanične  stranice festivala www.danikomunikacija.com

Check Also

Osnivači Googlea od maja ove godine prodali dionice vrijedne više od milijardu dolara

Osnivači Googlea i suvlasnici kompanije Alphabet Larry Page i Sergey Brin su od maja ove …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *