Naslovne strane dnevnih novina za 2. februar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Vijesti

Milo naručio posao, Aco ga dobio i dao dio Milu

Nacrt Prostornog plana posebne namjene Nacionalnog parka “Prokletije” izradio je konzorcijum na čijem je čelu Republički zavod za urbanizam i projektovanje (RZUP) u vlasništvu Aca Đukanovića dok je jedan od podugovarača bila kompanija Capital Invest čiji je vlasnik njegov brat i bivši premijer Milo Đukanović.

Žele da na Adu prošire biznis

Ukinjski hotel Belvi, koje će biti rekonstruisan u okviru prve faze projekta Holiday Village i doveden na nivo od četiri zvjezdice, biće otvoren do maja, a konzorcijum “Karisma Hotels & Resorts”, planira da svoje investicije sa Velike plaže preseli i na Adu Bojanu.

Čelebiću pašnjaci kod petlje autoputa

Vlada je juče usvojila ugovor o razmjeni imovine sa kompanijom Celebić, biznismena Tomislava Čelebića. Celebić je tražio da mu Vlada da tri parcele državnog zemljišta kod Farmaka od ukupno 170 hiljada kvadrata, koje su registrovane u katastru kao pašnjak. Za njih je ponudio pet poslovnih prostora od kojih su tri u vlasništvu te kompanije, a dva firme Veletex.

Dnevne novine

Zamijenjeno pola miliona eura oštećenih novčanica

Crnogorski građani i kompanije tokom prošle godine su u Centralnoj banci (CBCG) zamijenili oštećene novčanice eura ukupno vrijedne pola miliona, rečeno je Dnevnim novinama u vrhovnoj monetarnoj instituciji.

U blokadi opštine Ulcinj i Bijelo polje

Opštine Ulcinj i Bijelo Polje nalaze se među novim pravnim licima čiji su računi blokirani u proteklom mjesecu, pokazuju podaci Centralne banke (CBCG). Posljednjeg dana januara dug ulcinjske opštine iznosio je 217.428 eura, a račun je bio blokiran tri dana, dok je bjelopoljski znatno manji 15.278 eura i blokiran osam dana.

Nova akcizna markica za alkoholna pića na snazi

Posjedovanje, prodaja i transport alkoholnih pića bez hologramske zaštitne trake od maja će se smatrati nelegalnim, predviđeno je Uredbom o dopuni Uredbe o obilježavanju duvanskih proizvoda i alkoholnih pića kontrolnim akciznim markicama, koju je juče usvojila Vlada.

Dan

Ulcinj u blokadi zbog 217 hiljada eura duga

Opština Ulcinj je tri dana u blokadi zbog duga od 217,4 hiljade eura, pokazuju podaci Centralne banke koja je juče objavila listu blokiranih preduzeća na dan 31. januar. Na listi je 16.480 preduzeća, što je 264 kompanije više nego na kraju decembra.

Otpis je predviđen ugovorom

Otpis duga za komunalije Porto Montenegru u iznosu od 5.6 miliona eura je ugovorena obaveza i njome nije nanijeta šteta gradskom budžetu, kazao je predsjednik tivatskog DPS-a Siniša Kusovac i dodao da je odluka koju je SO Tivat donijela prije dvije sedmice u skladu sa Ustavom i zakonima.

Studija isplativosti za 15 mjeseci

Elektroprivreda (EPCG) je sa grupom ponuđača potpisala ugovor o izradi idejnog projekta sa studijom opravdanosti i elaboratom o procjeni uticaja na životnu sredinu za hidroelektranu “Komarnica. Ušvor je potpisan između EPCG, Instituta za vodoprivredu “Jaroslav Černi i Energoprojekta Hidroinženjering. Iz EPCG su saopštili da je vrijednost ugovora preko 1,6 miliona eura, a rok za izradu idejnog projekta sa pratećom dokumentacijom je 15 mjeseci. Izrada idejnog projekta realizovaće se u dvije faze.

Pobjeda

Traže da se stanovi prepišu na njih

Grupa od 40 bivših radnika Fabrike elektroda Plužine okupila se juče ispred fabrike tražeći da im se isplate 33 plate i omogući upis stanova na njihova imena. Bivši radnik Zdravko Knežević tvrdi da je 30 radnika, koji su dobili stanve u zgradi u Rosuljama, u prosjeku od otpremnina dalo po sedam hiljada eura, a da sada nemaju potvrdu da su to platili.

Osnovati razvojnu banku sa 100 miliona

Prijedlog zakona o razvojnoj banci parlamentu je juče dostavilo 18 poslanika DF-a. Predlažu da država sa kapitalom od 100 miliona eura osnuje ovu banku, koja bi trebalo da počne da radi 1. septembra. Tada bi, kako predlažu, trebalo da se ugasi Investiciono razvojni fond, a da nova banka preuzme njegove obaveze i zaposlene.

Čelebić trampio poslovni prostor za plac blizu auto-puta

Vlada je dala saglasnost o razmjeni nepokretnosti u svojini države u Farmacima, procijenjene vrijednosti 990.714 eura i poslovnih prostora u Podgorici u Ulici 13. jula u vlasništvu građevinske kompanije Ćelebić, vrijednosti 839.967 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *