Rusija od Krima pravi kockarsku zonu, očekuje se godišnja zarada od pola milijarde dolara

Sljedeće godine na Krimu biće otvoren veliki broj kockarnica, tačnije, postojaće čitava jedna zona po uzoru na Las Vegas.

“Projekat koji je najavljen još 2014. godine, sada je dobio zeleno svijetlo“, rekao je šef te regije Sergej Aksenov.

Otvaranje je najavljeno za septembar naredne godine, dok će zemljište biti određeno do sljedećeg mjeseca, rekao je Aksenov.

Veliki operater je spreman da investira u projekat. Ima određenih problema, uglavnom vezane za zapadne sankcije, zbog čega postoji potreba da se ostane anoniman o tome ko će to učiniti“, rekao je Aksenov.

Ipak, neimenovani investitor kazina spreman je da uloži osam milijardi rubalja, što je oko 150 miliona dolara.

Kockarnice su od 2009. godine zabranjene u Rusiji, osim u četiri posebne zone za igru, a mnoga podzemna kockarska mjesta su u međuvremenu zatvorena. Ali, Krim će sada postati peta zona u kojoj će posjetioci moći da se kockaju.

„Sigurni smo da će kockarska zona postati neka vrsta atrakcije, što će omogućiti izgradnju dodatne infrastrukture. Ključni prihodi sigurno neće biti od samih kazina, već od hotela, restorana i prodavnica koji će se graditi okolo“, rekao je ranije ministar ekonomije Krima Andrej Meknikov.

Prema procjenama, Rusija će od projekta zarađivati oko 500 miliona dolara godišnje.

Check Also

Završen prvi CBCG FinTech Hackaton: prva nagrada za „Budućnost“

Svečanim proglašenjem pobjednika večeras je završen prvi CBCG FinTech Hackathon na temu „Budućnost digitalnih bankarskih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *