Ministarstvo miri Aerodrome Crne Gore i Morsko dobro

Dodajte komentar

Predstavnici Aerodroma Crne Gore i Javnog preduzeća Morsko dobro sastaće se danas u Ministarstvu finansija kako bi dogovorili vansudsko rješavanje spora nastalo zbog korišćenja zemljišta u Tivtu, za koji se od vazdušnih luka traži isplata 2,59 miliona eura.

Predmet spora je više parcela u tivatskom naselju Mrčevac, površine 545.323 kvadrata na kojima je smješten Aerodrom Tivat, a za čije korišćenje nije plaćena nadoknada u posljednje četiri godine. Zbog toga je Morsko dobro, nakon više neuspjelih pregovora, odlučilo da pred Privrednim sudom traži naknadu štete.

Na drugom ročištu, koje je održano juče, punomoćnici dviju kompanija usaglasili su se da se suđenje odloži za 20. februar jer su stranke u međuvremenu usvojile inicijativu o mirnom rješenju spora.

“Sastanak će se održati danas u Ministarstvu finansija sa ciljem rješavanje slučaja van sudnice”, kazao je advokat Aerodroma Velibor Marković, dodajući da ne postoji pravni osnov za potraživanje, jer je u katastru to preduzeće upisano kao subjekat koji upravlja spornim zemljištem.

Na pripremnom ročištu, održanom 18. decembra prošle godine, predloženo je da se u svojstvu parnične stranke sasluša izvršni direktor Aerodroma Danilo Orlandić. Međutim, današnjem suđenju on nije prisustvovao.

Za korišćenje zemljišta nije plaćena nadoknada u posljednje četiri godine. Zbog toga je Morsko dobro, nakon više neuspjelih pregovora, odlučilo da pred Privrednim sudom traži naknadu štete.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *