Kreativni direktor Twittera i direktor digitalnih medija Trumpove predsjedničke kampanje na Danima komunikacija

Festival Dani komunikacija koji će se održati od 12. do 15. aprila 2018. godine u Rovinju donosi primjere svjetskih kampanja koje su ostvarile veliki uticaj na industriju, ali i na način na koji konzumiramo medije te doživljavamo svijet oko sebe. Na festivalu se promovišu dobre prakse, ali i propitkuju kontroverze koje pomiču granice te utiču na percepciju industrije u javnosti. Na tom tragu prvi najavljeni govornici s kojima ćemo imati priliku da diskutujemo su globalni kreativni direktor Twittera, Jayanta Jenkins te direktor digitalnih medija predsjedničke kampanje Donalda J. Trumpa, Brad Parscale.

“Veliki je uspjeh u Hrvatsku dovesti svjetske lidere i stručnjake koji diktiraju trendove naše industrije pa sam posebno ponosna na ovogodišnji sastav govornika koji je zasigurno najjači do sada. Dani komunikacija jedinstvena su prilika da poslušamo šta imaju da kažu, propitujemo ih i postavljamo im pitanja, a pritom se odlično zabavimo uz društvo kolega i druženje u sunčanom Rovinju”, izjavila je direktorica Dana komunikacija i direktorica programa festivala, Dunja Ivana Ballon najavivši da će nova imena i predavače od sada predstavljati na nedjeljnoj bazi.

Predsjednik Uprave HURA-e Davor Bruketa posebno je istakao da “iz godine u godinu na festival dovode predavače koji pomjeraju granice, a u istom tonu nastavljaju i 2018.”

“Prošle godine ugostili smo stručnjake sa Univerziteta u Cambridgeu specijalizovane za big data psihologiju s kojima smo razgovarali kako odgovorno upravljati tim podacima, a ove godine razgovaraćemo s direktorom za digital Trumpove kapanje kojem su real time data i social response pomogli formirati političke poruke. I jednima i drugima želimo da postavimo pitanja. Raspravljamo o kontroverznim temama i najboljoj praksi”, kazao je Bruketa.

U rovinjski hotel Lone na Dane komunikacija od 12. do 15. aprila 2018.  iz Sjedinjenih Američkih Država dolaze:

  • Brad Parscale, direktor za digitalne medije predsjedničke kampanje Donalda J. Trumpa

Na Danima komunikacija o Trumpovoj kampanji govoriće jedna od njenih ključnih osoba, Brad Parscale. S gotovo 20 godina iskustva u strategijama digitalnih medija, Brad Parscale danas je predsjednik kompanije Parscale Strategy koja se bavi političkim consultingom i digitalnim medijima za Fortune 500 najvećih američkih korporacija. U Rovinju će otkriti kako je Trumpov tim privukao glasove neodlučnih birača koji su bili ključni za pobjedu te kako su real time data i social response omogućili formiranje političkih poruka na način kakav prije nije primijenjen ni u jednoj kampanji.

  • Jayanta Jenkins, glavni globalni kreativni direktor Twittera

Kao glavni globalni kreativni direktor Twittera, Jayanta Jenkins zauzima najvišu kreativnu poziciju u kompaniji. Redovno predaje na poznatim svjetskim festivalima poput Cannes Lionsa, gdje osvaja i top nagrade poput Outdoor Grand Prixa u Cannesu 2017. Tokom svoje karijere radio je u poznatim oglašivačkim agencijama poput Wieden+Kennedy, TBWA\Chiat\Day te na funkciji globalnog kreativnog direktora oglašavanja za Apple/Beats by Dre. U svome portfoliju ima nagrađivane projekte za Nike, Gatorade i Powerade te saradnju za slavnim sportskim zvijezdama poput Kevina Duranta, Paytona Manninga i LeBrona Jamesa.

O Danima komunikacija:

Iz godine u godinu Dani komunikacija bilježe sve veći porast posjetilaca. Organizatori najavljuju zanimljiv i raznolik sadržaj te pozivaju sve oglašivače, agencije, stručnjake za odnose s javnošću, predstavnike medija, studente i ostale profesionalce iz industrije komunikacija na festival koji je još prošle godine oborio sve rekorde posjećenosti. Rane prijave za kotizacije i smještaj biće otvorene do 13. februara 2018. Za više informacija o Danima komunikacija posjetite službene stranice festivala www.danikomunikacija.com

Check Also

Prosječna zarada u junu 530 eura

Prosječna zarada (bruto) u junu u Crnoj Gori iznosila je 792 eura, dok je prosječna …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *