eBay ukida PayPal

Dodajte komentar

Razvod posle 15 godina braka eBaya i PayPala je glavna vijest u svjetskim medijima.

eBay, jedan od najvećih svjetskih onlajn platformi odlučio je da istisne PayPal kao svog glavnog partnera za obradu plaćanja. Taj posao će izgleda prepustiti jednom rivalu.

Dvije američke kompanije imaju komplikovanu istoriju, a vijest o razilaženju dovela je do toga da akcije PayPala posrnu više od 12 odsto.

Dakle, eBay je odlučio da preuzme većinu plaćanja na svojoj platformi. U saradnji sa holandskom kompanijom Adyen, eBay će početi polako da u narednim mjesecima i godinama preuzima posredničke usluge u naplati proizvoda i usluga na svojoj internet prodavnici.

Tako, kao primarni servis za plaćanje eBay će da nudi svoje rešenje, umjesto PayPala koji je na toj pozciji figurirao posljednjih 15 godina.

Stručnjaci kažu da će najavaljeni prelazak na Aydenovo rešenje za digitalna plaćanja potrajati bar do 2020. godine, kada ističe važeći ugovor eBaya i PayPala.

Pretpostavlja se da će kupcima i posle 2020. godine PayPal biti ponuđen kao mogući način plaćanja, ali da će njegova uloga biti sporedna.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *