Guardiola na pojačanja ove sezone potrošio 314,3 miliona eura

Dodajte komentar

Dosadašnji Athleticov štoper Aymeric Laporte postao je posljednje pojačanje Manchester Cityja nakon što su vlasnici kluba aktivirali otkupnu klauzulu od 65 miliona eura te je tako Francuz postao drugi najplaćeniji defanzivac u historiji nogometa.

Cityjev menadžer Pep Guardiola i ovaj put je odnio pobjedu na finansijskom planu, a nestvarno zvuči podatak da je samo u ovoj sezoni potrošio više od 300 miliona eura, što do sada nije niko uradio prije njega.

Preciznije, lider Premiershipa je potrošio astronomskih 314,3 miliona eura na dovođenju Laportea, Benjamin Mendyja, Kyle Walkera, Bernarda Silve, Edersona, Danila, Douglasa Luiza, Olarenwajua Kayodea i Luku Ilića.

Ukoliko ovoj cifri dodamo i 213 miliona koliko je City potrošio prošle sezone dolazimo do ukupne sume od čak 527,3 miliona potrošenih za pojačanja u dvije Pepove godine na Etihadu.

Podsjetimo, Guardiola se prije samo četiri dana žalio nakon odlaska Alexisa Sancheza u Manchester United.

“Ima igrača čije plate ne možemo da platimo. Imamo budžet za transfere i jednostavno ne možemo. Nismo dovodili igrače od 100 ili 90, pa ni 80 miliona eura. Trenutno, ne možemo toliko da platimo. I njihove plate, ne možemo”, rekao je tada Guardiola.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *