Za zemljište kod Citi kvarta traže 66 miliona eura

Dodajte komentar

U Privrednom sudu sjutra će biti otvorene ponude za kupovinu imovine stečajnog dužnika kompanije “Radoje Dakić” a danas ističe rok za njihovo dostavljanje. Stečajna uprava preduzeća “Radoje Dakić” ponudila je na prodaju cjelokupnu imovinu preduzeća za 66,5 miliona eura.

Na taj iznos je procijenjena imovina fabrike na lokaciji pored Siti kvarta u Podgorici.

Predsjednik NVO Udruženje manjinskih akcionara “Radoje Dakića” Milan Vukčević smatra da procijenjena vrijednost imovine nije realna.

“Tri advokatske kancelarije Prelević, Ćupić i Raspopović, koje zastupaju bivše radnike “Radoje Dakića”, dali su sudu prigovor na procjenu imovine”, kazao je Vukčević Pobjedi.

On je naveo da je trebalo da država kao većinski vlasnik fabrike angažuje neku instituciju da uradi procjenu imovine.

“Suština da su tri metra kvadratna na toj lokaciji, koja se dodiruju, procijenjena potpuno različito, jedan 92 eura, drugi 133, a treći 410 eura”, tvrdi Vukčević, koji smatra da bi “normalna cijena na ovoj lokaciji bila 1.000 eura, a tamo ima 220.000 kvadrata”.

Iako je na prodaji cjelokupna imovina fabrike, ona se može kupiti i parcijalno.

Privredni sud uveo je stečaj u “Radoje Dakić” po zahtjevu Poreske uprave zbog duga od 10,7 miliona eura, u decembru 2016. godine. Stečajni upravnik Mladen Marković priznao je ukupno 80 miliona eura potraživanja, od čega su u prvom isplatnom redu 22 miliona eura za 1.800 bivših radnika, odnosno po 12.216 eura po osnovu neisplaćenih zarada, tj. 24 prosječne neto zarade. Preostali dio potraživanja radnika svrstan je u treći isplatni red. Država potražuje 23 miliona eura, od čega za 15 miliona eura postoji razlučno pravo kod podjele preostale imovine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *