Račun Opštine Ulcinj blokiran zbog duga od 250.000 eura

Dodajte komentar

Javni izvršitelj juče je blokirao žiro račun Opštine Ulcinj na osnovu pravosnažne presude Privrednog suda Crne Gore, koji je odluku donio po tužbi doo “Bećović menagment”, vlasnika hotela Mediteran.

Kako kažu u Opštini Ulcinj, presuda je donijeta pošto tadašnja vlast Opštine Ulcinj nije ispoštovala ugovor o finansiranju planskog dokumenta kojeg je zaključila sa Bećovićem 21.novembra 2007. godine.

“Po tom ugovoru, tužilac je uplatio Opštini Ulcinj avans od 250.000 eura za finansiranje izrade Urbanističkog projekta za hotel “Mediteran”, a Opština se obavezala da navedeni planski dokument donese do kraja 2008. godine. Kako u tom roku tadašnja vlast nije izvršila obavezu, Bećović je tužio Opštinu Ulcinj i tražio povraćaj uplaćenih sredstava sa kamatom. Apelacioni sud je potvrdio ovu presudu, dok je istovremeno vratio na ponovni postupak dio odluke kojim se Opština Ulcinj obavezuje da tužiocu nadoknadi i kamatu od 143.000 eura”, tvrde u Opštini.

Kako kažu,  Urbanistički projekat za hotel “Mediteran” je na sjednici SO Ulcinj usvojen krajem prošle godine, međutim, kako je obaveza po ugovoru bila da se on usvoji znatno ranije, nije se moglo uticati na donošenje drugačije presude.

“Ovo je samo jedan u nizu slučajeva kojim tek sada dolazi na naplatu bahato djelovanje i ponašanje lokalne vlasti u periodu 2006-2011. godine. I ranije je nekoliko investitora naplatilo ovakva potraživanja sa kamatom i troškovima postupka, a još nekoliko njih vodi spor protiv Opštine Ulcinj, čiji je ishod izvjestan. Ovakvim slučajevima se čine skoro nemogućim napori ove administracije da konsoliduje finansije Opštine Ulcinj, a dovodi se u pitanje i svakodnevno funkcionisanje organa lokalne uprave i javanih službi”, poručuju oni.

Izvor: CdM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *